Canadas GP – Kval – Vettel tog pole position

Lance Stroll på hjemmebanen Copyright Racing Point

Årets syvende kvalifikation skal til at starte. En spændende FP3 viste tæt kamp mellem Ferrari og Mercedes og midterfeltet lå også så tæt, at det kan blive både fugl eller fisk omkring avancementet fra Q1 til Q2 og igen til Q3.

Robert Kubica er første mand på banen. Han efterfølges af George Russell og hjemmebanekøreren Lance Stroll. De to Haas’ kommer også tidligt på banen. Ret hurtigt kommer der biler på banen og de to Ferrari-kørere er tidligt ude.

Begge Mercedes og Red Bull Racing er blevet i pitten. Hurtigste omgang skifter hele tiden, men efter de første seks minutter er Lando Norris hurtigste mand 1.12.407, men ingen af de to Ferrarier har sat en tid endnu. Leclerc kører 1.11.786.

Forårets gode form er ikke fulgt med de sidste par løb
Copyright Sauber Motorsport

Der er næsten fuldt hus på banen. Kun Lance Stroll er i pit. De to Mercedes sætter 3. og 4. bedste tid i første forsøg. Leclerc forbedrer sig til 1.11.481 og Vettel avancerer til plads 2. Max Verstappen kører sig ind på plads 3.

Pierre Gasly kommer meget tæt på muren, men klarer frisag. Med seks minutter tilbage er Kevin Magnussen nede på plads 15. De to Williams har sikret sig de sidste to startplaceringer på gridden. Valtteri Bottas kører 1.11.229. Begge Ferrari-kører slår den tid. Magnussen er nu tilbage på banen og kan nå to flyvende omgange.

George Russell slog igen Robert Kubica
Copyright Williams F1 Team

Kevin forbedrer sig og er på plads ni. Romain Grosjean gør det endnu bedre og skubber Kevin bagud. Lance Stroll, Nico Hulkenberg og Carlos Sainz ligger med to minutter tilbage på plads 16 til 18.

Kevin avancerer til plads 10, men der er mange biler stadig på banen. Avancementerne sender de to Haas ned mod Q3, men de klarer det lige med under en tiendedel til plads 16.

Plads 16 til 20 blev:

 1. Sergio Perez
 2. Kimi Raikkonen
 3. Lance Stroll
 4. George Russell
 5. Robert Kubica
Max Verstappen avancerede ikke til Q3
Copyright Red Bull Contentpool

Q2 har begge Mercedes og begge Ferrari på banen som de forreste. Antonio Giovinazzi er også på banen sammen med Kevin Magnussen. Lewis Hamiltons tid 1.11.336 er sat på medium-dæk. Sebastian Vettel forbedrer og er også på medium-dæk.

Max Verstappen kører sig ind på plads fire, også på medium-dæk, men skulle forbi en McLaren og nåede næsten Charles Leclerc inden målstregen. Begge Ferrarier sætter bedste tid. Max Verstappen forbedrer sig ikke og ryger helt ned på plads 11 efter Pierre Gasly kører næsthurtigste tid på soft-dæk.

Kevin Magnussen
Copyright Haas F1 Media

Kevin Magnussen holder sig på plads 10, men der er under syv tiendedele mellem hurtigste mand og Kevin på plads 10. Lewis Hamilton banker en 1.11.010 ind som hurtigste kører med fem minutter tilbage. Der er kun tre biler på banen. Begge Mercedes og Daniil Kvyat.

Der bliver travlt på banen når de sidste 11 biler skal forsøge at sikre sig en plads i Q3. Med under tre minutter tilbage kommer de resterende biler på banen og her er Max Verstappen klar til at sende Kevin ud af Q3.

Kevin redder sin placering til Q3, men desværre ikke på den måde som vi ønsker. Måske et varsel, men Kevin smadrer Haas-raceren i Wall of Champions og med det samme er der rødt flag. Kevin kravler dog ud af bilen uskadt, men det er mere end man kan sige om Haas-bilen. Kevin rammer muren med højre side og så spinner bilen over i den modsatte mur og tilbage igen.

Lando Norris
Copyright McLaren Media

Så Kevin kommer i Q3, imens plads 11 til 15 bliver:

 1. Max Verstappen
 2. Daniil Kvyat
 3. Antonio Giovinazzi
 4. Alexander Albon
 5. Romain Grosjean

Kevins uheld kan godt udskyde Q3 en smule, da der er en del vragstumper der skal fjernes fra banen.

Q3 blev en del forsinket inden den kom i gang. Pierre Gasly er første mand på banen. Nu gælder det pole position og de blødeste dæk på bilerne. Det er nok utopi at forvente en tid under 1.10, men det burde være realistisk med en 1.10.500-tid til hurtigste mand.

Pierre Gaslys første tid er 1.12.185. Først forbedrer Charles Leclerc, så banker Vettel tiden ned i 1.10.6 og så kommer Lewis Hamilton med en 1.10.493 og ny banerekord. Valtteri Bottas spinner på sin første flyvende omgang, men heldigvis sker der intet med bilen, kun et par ødelagte dæk. De to Ferrari forsøger med det samme med en ekstra flyvende omgang, men de kan ikke matche Hamilton.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media

Med under fire minutter tilbage har Bottas og Norris ikke sat en tid. Kevin er lovlig undskyldt. Med 2½ minut tilbage kører Lewis Hamilton ud på splinternye dæk. Der er Lando Norris ligger forrest med de to Renaulter og Sainz efter sig.

Lewis Hamilton forbedrer sig i de første to sektorer. Bottas kører sig ind som treer. Sebastian Vettel kører 1.10.240 og slår Lewis Hamilton i kampen om pole. En jublende Sebastian Vettel synger sig igennem indkørselsomgangen.

Top 10 bliver:

 1. Sebastian Vettel
 2. Lewis Hamiltoin
 3. Charles leclerc
 4. Daniel Ricciardo
 5. Pierre Gasly
 6. Valtteri Bottas
 7. Nico Hulkenberg
 8. Lando Norris
 9. Carlos Sainz
 10. Kevin Magnussen