Canadas GP – Hamilton vinder efter Vettel tidsstraf

Det var Lewis Hamilton, der vandt i Canada pga Sebastian Vettels tidsstraf Copyright Pirelli

Sebastian Vettel tog i går det ternede flag, da han kørte først over målstregen i Canada, kun for at vide, at sejren ville blive taget fra ham. En fem sekunderstidsstraf til Ferrari-køreren for at have været en tur af banen i sving 3-4 chikanen og da han kom tilbage på banen skete det lige foran Lewis Hamilton.

Straffen der på engelsk nærmest var en dobbeltstraf i form af ’Unsafe reentry to the track’ og ’Forcing another driver to take evasive action’ frarøvede Sebastian sejren i et ellers hårdtkæmpet løb og det fik Sebastian til eksplosionspunktet.

Han skældte ud på radioen, men klog af skade var han lidt mere behersket end da han for år tilbage i frustration over Max Verstappen i Mexico brugte ordene ’Charlie’ og Fuck off’, men reaktionen var ikke til at tage fejl af. Han parkerede sin Ferrari det forkerte sted, kom ikke til post-race interviews med Martin Brundle, gik igennem Mercedes-garagen, da han endelig gik op mod podiet og lige inden byttede han rundt på nummerskiltene, så der stod to foran Lewis Hamilton og 1 der, hvor Vettels Ferrari skulle have holdt.

Selv på podiet var han voldsomt utilfreds, men da publikum begyndte at buhe af Lewis Hamilton  gik Sebastian dog ind og forsvarede ham. Selv om Lewis Hamilton ikke havde gjort noget, så ligger det mange for brystet, at han nu to løb i træk har vundet pga modstanderen blev tidsstraffet. Max i Monaco, Sebastian i Canada.

En ærgerlig afslutning på et løb, der måske var årets mest underholdende. Der var masser af overhalinger og kun to DNF i løbet. Mercedes og Valtteri Bottas lavede et ’fastest lap’-pit stop sidst i løbet og sikrede finnen og Mercedes et ekstra point.

Kevin Magnussen startede fra pit lane og der kunne han godt være blevet. Startende på hard i en bil, der ikke passede vores danske kører, var han ingensteder i løbet. Så stor var frustrationerne, der dog ikke blev bragt på tv, at farmand Gunther Steiner endte med at svare tilbage, at hans mekanikere havde knoklet hele natten og nu skulle han holde sin kæft. Kevin kom efterfølgende med en undskyldning til sit hold og mekanikere.

Tempoet var også højt i løbet, hvor Daniel Ricciardo på sjettepladsen var den sidste kører, der blev sat en omgang tilbage. Mest ærgerlige kører må være Carlos Sainz som kort før slut mistede to placeringer og i stedet for point endte med den triste 11. plads.

Et ganske underholdende løb endte med dette resultat med Sebastians tidsstraf inkluderet.

Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Lewis Hamilton Mercedes 70 1t29m07.084s
2 Sebastian Vettel Ferrari 70 3.658s
3 Charles Leclerc Ferrari 70 4.696s
4 Valtteri Bottas Mercedes 70 51.043s
5 Max Verstappen Red Bull/Honda 70 57.655s
6 Daniel Ricciardo Renault 69 1 omg.
7 Nico Hulkenberg Renault 69 1 omg.
8 Pierre Gasly Red Bull/Honda 69 1 omg.
9 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 69 1 omg.
10 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 69 1 omg.
11 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 69 1 omg.
12 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 69 1 omg.
13 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 69 1 omg.
14 Romain Grosjean Haas/Ferrari 69 1 omg.
15 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 69 1 omg.
16 George Russell Williams/Mercedes 68 2 omg.
17 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 68 2 omg.
18 Robert Kubica Williams/Mercedes 67 3 omg.
Alexander Albon Toro Rosso/Honda 59 Udgået
Lando Norris McLaren/Renault 8 Udgået