Canadas GP – De frie træninger

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Der blev kørt frie træninger fredag på årets måske mest bremsekrævende bane. Max Verstappen viste storform og var hurtigst i begge træninger. Ferrari var med fremme i begge træninger, mens det var noget anderledes for Mercedes og specielt Lewis Hamilton.

Carlos Sainz sluttede begge træninger lidt over to tiendedele efter Max Verstappen, men i FP2 var det Charles Leclerc der var hurtigste Ferrari-kører, men stadig en tiendedel fra Max.

Flere kørere døjede med bremserne, et par stykker fik kysset lidt beton, der var et par unsafe releases, og så var der tekniske problemer hos VM-udfordreren Leclerc, der døjede problemer med den gamle turbo Ferrari havde installeret.

Både Charles Leclerc og Yuki Tsunoda starter med 10 strafplaceringer for udskiftning af power unit.

Canadas GP 2022 – FP1

Lewis Hamilton har det stadig svært med sin Mercedes. P8 i FP1 er nok der hvor vi ser ham mest, men p13 i FP2 var stærkt utilfredsstillende for briten. Der blev arbejdet i flere retninger og bl.a. en ny bund på Lewis’ bil.

Kevin Magnussen sluttede FP1 som 20’er og sidste mand. Det blev lidt bedre i FP2, hvor han kørte p14 hjem med Mick lige efter sig. De manglende opdateringer kan nu ses, og rygterne i Canada er, at de updates Haas vil introducere i Frankrig først er klar i Ungarn. Til den tid vil de fleste andre hold være i gang med runde to eller måske tre i opdateringer.

Canadas GP 2022 – FP2

Truslen om massiv regn lever stadig. Det var forventet til FP2, men udeblev heldigvis. Så heldige er vi nok ikke både lørdag og søndag.