Brasiliens GP – Sprint – Bottas vinder

Valtteri Bottas vandt på Istanbul Park Copyright Mercedes AMG

Årets sidste sprintrace startede med drama. Lewis Hamilton blev diskvalificeret fra kvalifikationen fredag og måtte starte fra plads 20. Max Verstappen fik en bøde på €50.000 for at have rørt Lewis’ bagvinge efter kvalifikationen.

En god blanding af medium og soft-kørere. Bottas tog Max Verstappen i starten af sprinten, der også mistede en placering til Ferraris Carlos Sainz. Det varede dog kun til medium-dækkene var varme og så var Carlos tilbage på p3. I stedet skyggede Max Valtteri Bottas og Checo Perez lå i bagvingen på Carlos resten af sprinten. Noget skuffende af mexicaneren, men nu bliver han heller ikke båret frem af sine landsmænd.

Første omgang i sprinten
Copyright Mercedes AMG

Lewis Hamilton kørte sig fra p20 til p5. Den sidste placering blev hentet på sidste omgang, da det gik udover Lando Norris, der dog kørte klogt. Lewis har fem strafplaceringer for en ny motor, så ingen grund til at satse for at beholde en plads, som du alligevel ville få igen søndag.

Overhalingerne var få, hvis man ser bort fra Lewis Hamilton, men alligevel var løbet ikke kedeligt. De to Alfa Romeoer ramte hinanden og det spandt Kimi rundt.Vanen tro var det Nikita Mazepin, der sluttede sidst, men hos Williams holdt Nicholas Latifi sin holdkammerat George Russell tilbage i løbet.

Max Verstappen pressede Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG

Resultatet blev

Brasilien Sprint 2021