Brasiliens GP – Max tog sejren, Gasly sensationelt på plads to

Max Verstappen Copyright Red Bull Contentpool

Årets grand prix i Brasilien blev måske årets mest underholdende. Vi har haft mange gode løb i år, men et løb bliver oftest husket for starten og specielt slutningen. Løbet i Brasilien vil specielt blive husket for slutningen, der om noget bød på dramatik.

Max Verstappen startede løbet fra pole position og de første par omgange blev vi budt på et utal af overhalinger. Vi oplevede også, at Daniel Ricciardo ramte Kevin Magnussen med efterfølgende tidsstraf og ny forvinge.

En stor del af løbet handler det dog mere om pitstop og forskellige dæktyper. Det giver store ændringer i placeringerne, hvor Kevin Magnussen bl.a. er helt nede og slås med de to Williams og alligevel ender med at miste plads 10 på sidste omgang.

Starten på Brasiliens GP på Interlagos
Copyright Red Bull Contentpool

Hver gang Lewis Hamilton kom foran kunne Max Verstappen angribe og overhale Lewis Hamilton og trække fra. Det skulle dog være Lewis’ holdkammerat, Valtteri Bottas, der endte med at smide den store granat i løbet. Med en suveræn hurtigste omgang kørte han rigtig stærkt, men så stod Mercedes-motoren af. Finnen trækker af banen, men de kan ikke få flyttet bilen, så der ender med at komme safety car på banen.

Her spiller Mercedes en lille trumf og siger, at Lewis skal gå i pit eller rettere gøre det modsatte af Max. Max Verstappen accelerer som lyn og torden og skynder sig i pit. Måske for hurtigt, men dømt er det ikke.

Starten på Brasiliens GP på Interlagos
Copyright Red Bull Contentpool

Under safety car får alle de lappede biler lov til at komme forbi og det giver både ekstra omgange bag safety car, men det gør også at de andre kørere kommer lige i nakken på ham. Lewis hiver tempoet så langt ud af feltet, at han næsten når op til safety car-linjen før han begynder at accelerere. Max med de bedre dæk kører udenom ham i sving 1.

Alexander Albon laver en fræk overhaling på Sebastian Vettel og bringer sig på plads tre og sætter med det samme lassoen efter Lewis Hamilton.

Robert Kubica var tæt på at koste Max Verstappen løbet
Copyright Williams F1 Team

Charles Leclerc vælger også at angribe Sebastian Vettel, men han får ikke udgangshastigheden med sig. Det betyder, at på baglangsiden kan den tyske kører forsøge at slå tilbage. Det gør han også, da Charles Leclerc giver plads på indersiden, men så trækker Sebastian ind i banen og rammer Charles. Resultatet er to ødelagte Ferrarier og grå hår til teamchef Mattia Binotti.

Safety car kommer tilbage på banen og det udnytter Lewis Hamilton til et hurtigt pit stop. Han kommer ud efter Alexander Albon og Pierre Gasly og da safety car kører ind så kører Mercedes-køreren hurtigt forbi Pierre Gasly og kommer hurtigt op til Albon.

Carlos Sainz
Copyright McLaren Media

Albon kører meget bredt i et sving og det får Lewis til at tage den snævre linje. Resultatet bliver at Albon bliver skubbet rundt, lidt som da Daniel Ricciardo ramte Kevin Magnussen, og Lewis får skade på sin forvinge, imens Pierre Gasly kommer forbi og op på andenpladsen.

Løbet slutter med en flot og ny sejr til Max Verstappen, imens andenpladsen afgøres i et dragrace op af målstregen, hvor Mercedes bliver den lille til Honda.

Lewis tager det fulde ansvar for episoden med Alex Albon. Top 3 ændres dog ikke, så Lewis Hamilton kommer på podiet på plads tre. En plads, der kan blive taget fra ham, hvis stewards vælger at dømme Lewis for ’avoidable contact’, men alle billeder, både på tv og på kamera, vil vise Max Verstappen som vinder, Pierre Gasly og Lewis Hamilton på plads to og tre.

Podiet i Brasilien 2019
Copyright Red Bull Contentpool

Carlos Sainz og McLaren var måske den ægte Driver of the Day, der startede fra plads 20 og sluttede på plads fire.

Så resultatet kan være ændret, når du vågner mandag morgen.

Resultatet af Brasiliens Grand Prix 2019 blev:

Plads Kører Team omg. Afstand
1 Max Verstappen Red Bull/Honda 71 1t33m14.678s
2 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 71 6.077s
3 Lewis Hamilton Mercedes 71 6.139s
4 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 71 8.896s
5 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 71 9.452s
6 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 71 10.201s
7 Daniel Ricciardo Renault 71 10.541s
8 Lando Norris McLaren/Renault 71 11.204s
9 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 71 11.529s
10 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 71 11.931s
11 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 71 12.732s
12 George Russell Williams/Mercedes 71 13.599s
13 Romain Grosjean Haas/Ferrari 71 14.247s
14 Alexander Albon Red Bull/Honda 71 14.927s
15 Nico Hulkenberg Renault 71 18.059s
16 Robert Kubica Williams/Mercedes 70 1 omg.
17 Sebastian Vettel Ferrari 65 Kollision
18 Charles Leclerc Ferrari 65 Kollision
19 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 65 Forhjulsophæng
Valtteri Bottas Mercedes 51 Power Unit