Brasiliens GP – Lewis Hamilton Show

Felipe Massa sagde det egentlig, da han interviewede Lewis Hamilton før præmieoverrækkelsen. “Du er ikke dagens kører, du er weekendens kører.”. Trods en diskvalifikation og en placeringsstraf, så kørte Lewis sig igennem feltet og vandt det, som rent faktisk hedder Sao Paulos Grand Prix.

Årsagen til dette er, at Rio de Janeiro faktisk havde erhvervet sig det brasilianske grand prix. Derfor var man nødt til at kalde løbet noget andet.

Starten på Brasilien/Sao Paulos GP 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Lørdag var Lewis dagens kører, da han på 24 omgange avancerede 15 placeringer. I dag var det ‘nemmere’ med næsten tre gange så mange omgange og kun ni biler foran sig. Det vil dog være en overdrivelse at kalde det nemmere.

Max Verstappen tog føringen fra Valtteri Bottas allerede i første sving, men ballade mellem andre kørere gjorde, at løbet hurtigt blev neutraliseret af safety car. Lando Norris og Carlos Sainz ramte hinanden, men det var Yuki Tsunodas mislykkede angreb på Lance Stroll, der efterlod kulfiberrester på banen, som bragte safety car på banen.

Starten på Brasilien/Sao Paulos GP 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Lewis Hamilton tog nærmest en placering per omgang ind i sving 1 indtil safety car kom på banen. Løbet genstartes på omgang 10, da safety car kører i pit og allerede her er Lewis Hamilton oppe på p3.

Kimi Raikkonen og Mick Schumacher sørger for en Virtual Safety Car, da de ramte hinanden i Senna-S. Lewis’ favoritoverhalingssted var sving 1, og han kommer da også forbi Sergio Perez i sving 1. Det varede dog kun til sving 4, da Sergio Perez fik DRS på Lewis. Det varede til næste omgang, da Lewis igen kom forbi i sving 1, men denne gang fik han forsvaret sig ind i sving 4, og så gik jagten ind på Max Verstappen.

Max Verstappen tog starten
Copyright Red Bull Contentpool

Første rigtige pitstoprunde begyndte på omgang 26, da Pierre Gasly kører i pit. Mercedes trækker Lewis ind omgangen efter og selv om Max kommer ind omgangen efter, så er afstanden blevet reduceret. De første mange omgange kører Lewis sig tættere på Red Bull-køreren og kommer dog også i DRS, men ikke noget seriøst.

TV-billederne viser på et tidspunkt, at Lewis med DRS på start/mål-langsiden er 30 km/t hurtigere end Max. Første store eksplosion i løbet kommer på omgang 48. Lewis er nu så tæt, at han kan angribe Max og kører udenom en svingende Verstappen på vej ind i sving 4. Max bremser for sent og begge kørere må ud på afkørselsarealet.

Lewis Hamilton og Max Verstappen i kamp om føringen
Copyright Pirelli

Max Verstappen får senere en advarsel for sin kørsel. På omgang 59 er det deja vu, men denne gang kommer Lewis forbi Max inden sving 4. Herfra trækker han fra i et pænt tempo og der er ikke længere tvivl om sejrsherren.

På sin vej mod sejr kører Lewis en stribe hurtigste omgange, men Red Bull trækker Sergio Perez i pit med få omgange tilbage, så mexicaneren på soft-dæk kan tage den hurtigste omgang. Det lykkedes med 1.11.010.

Podiet i Brasilien/Sao Paulos GP 2021
Copyright Red Bull Contentpool

Fokus var naturligvis på Lewis Hamilton og Max Verstappen, men der var mange gode dueller i løbet. Pierre Gasly kører med få omgange tilbage forbi Fernando Alonso på banen og det fik alle Alpha Tauri mekanikerne til at juble.

Lance Stroll og Daniel Ricciardo var de eneste DNF i løbet. Lewis Hamilton fik lappet alle kørere op til og med Pierre Gasly på p7.

Efter 71 omgange endte løbet således

Brasilien/Sao Paulos GP 2021