Brasiliens GP – Kval – The Lewis Show

Lewis Hamilton tog pole Copyright Pirelli

Lewis Hamilton var hurtigst i alle tre sessioner under fredagens kvalifikation. Udstyret med en ny motor og en måske teknisk defekt DRS var han urørlig, og han sikrede sig pole position, den som kommer til at stå i statistikken, og første startplads til lørdagens sprintrace.

Den nye motor giver ham dog fem strafplaceringer på søndag, så udgangspunktet bliver lidt sværere, når det går løs på søndag. Hvor meget afhænger af resultatet af de 100 km sprintrace lørdag aften dansk tid.

Et kendetegn for kvalifikation var sletningen af tider fra kørere, der overskred banegrænsen i sving 4. Noget som Lewis Hamilton og Charles Leclerc bl.a. oplevede.

Interlagos
Copyright Pirelli

Banen i Interlagos er kort. Omgangstiderne ligger generelt under 70 sekunder i kvalformat, så trafik kan få en rolle. Den var der noget af på de sidste skud i Q1. Lewis Hamilton kørte som den eneste sig ned i 1.08-segmentet med 1.08.733.

Omgangstiderne faldt i sidste forsøg, og da ternede flag var faldet for alle kørere, så var det med Stroll, Latifi, Russell, Mick Schumacher og Mazepin ude. Nikita lavede en fejl i det sidste sving før start/mål-opløbsstykket, der kostede ham så meget, at han var ved at bryde sammen, da han blev interviewet af Sky Sports efter Q1.

Han kørte i pit med ordene ‘What a dumb idiot…..I am’, men fik ros fra sin ingeniør for at have kørt så stærkt på den svære bane, som han aldrig havde kørt på før.

Nicholas Latifi slog George Russell i Q1 og det var første gang canadieren var hurtigere end sin teamkollega i en regulær kvalifikation.

Mick Schumacher
Copyright Pirelli

Mercedes var først ude i Q2. Bilerne blev dog i pitten i 3½ minut inden Mercedes som de første kørte ud. Lewis’ første tid blev 1.08.659, men der blev efterfølgende slettet på grund af sving 4-overskridelse.

Max Verstappen skabte optimisme da han slog Lewis’ slettede tid med 1.08.567, men det varede kun til Lewis’ næste forsøg. 1.08.386 og den blev forbedret på sidste omgang med 1.08.068.

Lando Norris så ud til at være af Q3, da han i sidste forsøg forbedrede sig så meget, at han skubbede Esteban Ocon af Top 10. De fem uheldige var Ocon, Vettel, Tsunoda, Raikkonen og Giovinazzi.

Max Verstappen
Copyright Pirelli

Charles Leclerc var første mand på banen i Q3. Hans første tid var 1.09.408. Lewis Hamiltons første tid var 1.08.107 og mere end to tiendedele hurtigere end Max Verstappen i 1.08.372.

Sidste forsøg på kørerne havde Fernando Alonso først ude. Han måtte dog køre forbi begge McLaren-biler på banen og selv om de giver plads, så koster de på koncentrationen.

Sidste forsøg havde Max ude foran Lewis, men Max laver en fejl og kører for bredt i et sving, og Lewis Hamilton kører næsten fejlfrit og banker den første tid under 1.08 ind i 1.07.934. Dermed sikrede briten sig pole position og startplads 1 til sprintracet.

Lewis Hamilton
Copyright Pirelli

Max var fortrøstningsfuld og vidste godt, at Mercedes med ny motor burde være hurtigere. I skrivende stund undersøges det om Lewis’ DRS har kunne åbne mere end de 85 mm som er tilladt.

Brasiliens GP – Sao Paulo GP 2021 – kvalifikation