Bottas til Renault?

Valtteri Bottas Copyright Mercedes AMG

Hvem skal sidde ved siden af Esteban Ocon næste år? Rygterne er mange, Fernando Alonso skulle have skrevet en forhåndskontrakt med Renault, Christian Lundgaard og hans Renault Junior-kollega Guanyu Zhou er blevet nævnt, Sebastian Vettel er blevet nævnt og nu bliver Valtteri Bottas også nævnt.

Muligheden for at få en tysker hos Mercedes og endda en firdobbelt verdensmester skulle stå højt på Daimlers bestyrelses ønskeliste. Så det er naturligt, at Valtteri Bottas kigger efter alternativer, hvis han ellers skulle stå ude sæde.

Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG

Tyske ‘Motorsport-Total’ skriver, at Didier Coton (Valtteris manager) har haft kontakt til Renault teamchef Cyril Abiteboul for at høre på muligheden for det ledige sæde.

Hos Mercedes vil man dog ikke gøre noget nu, da sæsonen ikke er startet endnu og forhandlingerne allerede nu, kan få indflydelse på kørernes præstationer.

I første omgang afviser Mercedes teamchef Toto Wolff alle spekulationer.

“Vi er nødt til at forblive tro mod vores linie. Loyalitet er en utrolig vigtig del af vores værdier.”

Esteban Ocon
Copyright Renault F1 Team

“Vi er loyale til vores nuværende kørere og ønsker ikke at forhandle på et tidspunkt, hvor sæsonen endnu ikke er startet.”

Vi kan næsten med sikkerhed sige, at det ikke bliver Esteban Ocon, der vil overtage et eventuelt ledigt sæde. Da Esteban blev bekræftet sidste år var det med budskabet, at han nu er Renault-kører, ikke Mercedes-kører.