Bottas forstår det godt

Valtteri Bottas Copyright Pirelli

På trods af et helt nyt reglement i 2021, der kan vende op og ned på styrkeforholdet mellem de ti hold, så er flere topkørere allerede signet til 2021 og flere år frem.

Max Verstappen er under kontrakt til 2023, Charles Leclerc til 2024 og rygterne i sidste weekend sagde, at Lewis Hamilton var meget tæt på en toårig, ganske vellønnet, kontraktforlængelse med Mercedes.

Max Verstappen og Charles Leclerc kommer til at slås mod hinanden de næste mange år
Copyright Red Bull Contentpool

Ret hurtigt at låse det ene sæde hos topholdene, men det forstår Mercedes’ Valtteri Bottas godt. Den finske kører er selv uden kontrakt til næste år og har brugt noget af presæsonen på at køre rally.

Til den finske avis ‘Ilta Sanomat’ siger sidste års vicemester.

“Alting er lidt åbent efter dette år, så måske ønskede de i det mindste en kører ville være sikker.”

“Så man kan ikke være alt for overrasket. Begge (Charles og Max, red.) er unge og har vist deres evner.”

“Holdene ved, at der ikke er nogen risiko ved at beholde dem.”

Max Verstappen med Lewis Hamilton og Valtteri Bottas
Copyright Red Bull Contentpool

“Hvorfor ikke? Det er en god ting, der kan stabilisere nogle ting på kørermarkedet.”

Selv kører finnen for en kontraktforlængelse. Den skal sikres ved siden af Lewis Hamilton, der brugte den foregående weekend på at sige, at han bliver en maskine i år. Vil det give spændinger hos Mercedes i år? Og var der spændinger imellem de to sidste år?

“Hvis der var, så var det meget lidt.”

“Vi kunne arbejde sammen og vi har aldrig været så tæt før. Vi racer virkelig hårdt mod hinanden, men vi har aldrig haft nogle store problemer.”

“Det er sundt, at man ikke kører race mod din bedste ven, og holdet er rimelig forsigtige med, at sikre kemien fungerer imellem kørerne.”

Lewis Hamilton og Valtteri Bottas
Copyright Mercedes AMG

2019 endte kedeligt for Valtteri Bottas, da det blev annonceret, at han og konen Emilia var gået fra hinanden. Måske smiler finnen lidt mere i år for han har brugt en del tid med Tiffany Cromwell fra Australien, der til daglig er professionel cykelrytter.

Det er han dog ikke meget for at snakke om.

“Dette er min personlige, private ting, så jeg ønsker ikke at sige noget. Nogle ting deler jeg og andre ting ønsker jeg at holde for mig selv.”