Bliver Renault til Alpine?

Daniel Ricciardo Copyright Renault F1 Team

Det forlyder nu, at Renault kan stå overfor en navneændring i samme stil, som Toro Rosso stod overfor da de blev til Alpha Tauri. Det vil efter sigende skifte navn til Alpine for at promovere Renaults franske luksusmærke.

En rekonstruktion af Renault Group med kerneområderne Renault, Dacia, Alpine og New Mobility i fokus. Sideløbende med Renaults Formel 1-hold, så skal teamchef Cyril Abiteboul være ansvarlig for at promovere Alpine-mærket.

Hvor bedre til at promovere luksusmærket end i Formel 1? Alpine navnet er allerede at finde på Le Mans og indenfor sportsvognsverdenen, men selv FIA WEC er en lille spiller i forhold til Formel 1.

Cyril Abiteboul
Copyright Renault F1 Team

Cyril Abiteboul blev under fredagens teamchef-pressekonference spurgt indtil Alpine, men talte uden om som en dreven politiker. I ved en af dem, som kan snakke om et emne og stadig ikke sige noget konkret.

En sådan annoncering vil da heller ikke under en teamchef pressekonference, men ændringen er dog ikke svær at forestille sig, sandsynligvis med et farveskift af bilen, eller som minimum at få inddraget Alpine-navnet som en del af Renault Formel 1-navnet.

Lidt a la Infiniti Red Bull Racing eller som da Nissan overtog Renaults plads i Formel E-klassen for at promovere Renault-navnet, men under samme gruppe i form af DAMS eller som de kalder det eDAMS.