Bahrains GP – Max holdt legestue

Max Verstappen vandt i Bahrain Copyright Red Bull Contentpool

Sidste år sluttede løbet for Max Verstappen og Sergio Perez inden det ternede flag. I dag var der ingen tvivl, da Max Verstappen med Sergio Perez efter sig tog sig af toppen af podiet. Fernando Alonso var dagens frækkeste kører med to overhalinger, som sagtens kan ende på Formel 1’s liste over bedste overhalinger.

Ser man bort fra Max Verstappen, så var der en del underholdning i løbet. Sergio Perez kom i karambolage med de to Ferrari-kørere i starten og brugte en del af løbet på p3, men han forbi Charles Leclerc og så var der intet at gøre.

Årets første løbsstart
Copyright Red Bull Contentpool

Netop Charles Leclerc udgik med tekniske problemer i den sidste del af løbet. Carlos Sainz var meget neutral, og kunne intet stille op mod den stærkt kørende Fernando Alonso. Lewis Hamilton var tæt på at tage p4 fra Carlos Sainz, men måtte strække våben til sidst.

Netop kampen mellem Aston Martin og Mercedes var en af de spændende dueller i løbet. Det endte med, at Mercedes tabte til hver en Aston Martin-kører. Kampen om de sidste pointplaceringer var også rigtig spændende. Valtteri Bottas tog p8 foran Pierre Gasly, der startede p20. Alex Albon snuppede det sidste point og alle tre kørere kan være godt tilfredse med deres løb.

Hos Haas var det business as usual. God kvalifikation til Nico Hulkenberg og en elendig til Kevin Magnussen. I løbet gik det omvendt. Begge kørere faldt tilbage i starten. For Kevins vedkommende skyldtes det dækvalget, hvor Kevin som den eneste stillede på Hard. Alle andre på soft. I løbet gik det desværre kun en vej for Nico, mens Kevin måtte bruge en del tid før han kom fremad.

Max Verstappen tog starten
Copyright Red Bull Contentpool

Esteban Ocon havde også en god kvalifikation, mens hans løb blev en fadæse. Fem strafsekunder for en startfejl, det blev vekslet til ti ekstra sekunder da han ikke tog sin straf korrekt og siden fik han fem strafsekunder for at køre for stærkt i pitten. Ocon var nok ikke ked af det, da han udgik af løbet.

McLarens Oscar Piastri blev årets første DNF. Der var problemer med nedgearing og man forventede, at det var en fejl på rattet, så man trak debutanten i pit, men det lykkedes ham aldrig at komme tilbage på banen igen.

Max Verstappen dominerede løbet i sådan en grad, at man bliver mere irriteret end imponeret over dominansen. Efter mange års Mercedes’ dominans er vi nu tilbage til Red Bull-dominans. Det er dog ikke fair at klandre perfektion.

Max Verstappen foran Sergio Perez
Copyright Red Bull Contentpool

Alfa Romeo viste taktisk snilde, da de trak Zhou i pit med få omgange tilbage for gå efter hurtigste omgang. Den sad Pierre Gasly på, så da den kinesiske kører kørte 1.33.996 på sidste omgang blev Gaslys bonuspoint elimineret.

Resultatet af løbet i Bahrain blev:

 1. Max Verstappen
 2. Sergio Perez
 3. Fernando Alonso
 4. Carlos Sainz
 5. Lewis Hamilton
 6. Lance Stroll
 7. George Russell
 8. Valtteri Bottas
 9. Pierre Gasly
 10. Alex Albon
 11. Yuki Tsunoda
 12. Logan Sargeant
 13. Kevin Magnussen
 14. Nyck de Vries
 15. Nico Hulkenberg
 16. Guanyo Zhou
 17. Lando Norris
 18. Esteban Ocon (DNF)
 19. Charles Leclerc (DNF)
 20. Oscar Piastri (DNF)