Bahrains GP – De frie træninger

Fernando Alonso Copyright Pirelli

Årets første to træninger er blevet kørt. Det blev med lidt af en overraskelse i FP2, da Fernando Alonso fulgte op på sine testtider og kørte dagens hurtigste tid. Nico Hülkenberg sluttede næsten otte tiendedele foran Kevin Magnussen i FP2, men der er optimisme at læse i pressemeddelelsen udsendt efter træningen.

Sergio Perez har fået rimelig styr på den nye RB19. Han var hurtigst i sidste uges test og han var hurtigst i FP1. I FP2 blev det til en tredjeplads, og at dømme efter de to træninger, så er Red Bull stadig helt i top med Fernando Alonso som en farlig outsider.

McLaren havde store problemer i testen, men Lando Norris viste i FP1, at McLaren kan køre stærkt. Williams virker til at være holdet med de største problemer i forhold til omgangstid.

Bahrain FP1 2023

Charles Leclerc viste, at Ferrari har en god bil, men som det jo altid er med træninger, så er det svært at vide de præcise betingelser, som de enkelte biler kører under. Nico Hulkenbergs femteplads i FP2 viser, at Haas kan køre stærkt, men også at Alfa Romeo som viste god figur i testen er tilbage i midterfeltet.

Pierre Gasly
Copyright Pirelli

AlphaTauri ligner også et hold, som har svært ved at gøre sig gældende. Nyck de Vries er god, men det er hans kun andet Formel 1-løb og kan Yuki Tsunoda lede og motivere holdet, der tidligere på ugen måtte dementere og afvise rygter om, at holdet var til salg.

Lørdag bliver mere seriøst. Kvalifikationen vil vise, hvor mange kørere/hold der har holdt igen fredag.

Bahrain FP2 2023