Australiens GP – De frie træninger

Nyck de Vries foran landsmanden og verdensmesteren Copyright Pirelli

To actionfyldte træninger med masser af spins, et par røde flag, en gang regn og en Fernando Alonso øverst i den ene træning. En god gang GPS-nedbrud betød masser af trafik på banen.

Fredagen kan nærmest deles i to. FP1 var den tørre hvor rusten skulle bankes af, og selv verdensmesterens RB19 kunne fungere som en græsslåmaskine, men også med GPS-nedbrud, mens den anden træning både bød på regnvejr og masser af biler på banen i starten.

Oscar Piastri
Copyright Pirelli

Den manglende GPS betød, at holdene kørte i blinde i forhold til hvor de andre biler befandt sig på banen. Det gik bl.a. udover Kevin Magnussen, som blev ramt af trafik i FP2 og derfor ikke kunne sætte en repræsentativ omgang, og så kom regnen og dermed kunne man ikke forbedre sin tid.

Selv om der måske er noget om det, så begynder vi at se en tendens hvor Kevin Magnussen halter efter Nico Hulkenberg i træningerne.

Kevin Magnussen
Copyright Pirelli

Yuki Tsunoda spandt sin AT04 på banen og sendte bilen i gruset baglæns. Heldigvis uden den store skade. Da FP1 sluttede var det med Max Verstappen på sin sædvanlige P1, men med Lewis Hamilton på en overraskende p2 og 15 hundrededele til Charles Leclerc på p5.

Højdepunkter fra FP1 kan ses her.

Australiens GP 2023 – FP1

Masser af biler tidligt i FP2 på banen, men også trafik hvilket ramte Sergio Perez flere gange, mens Max Verstappen fik ødelagt Carlos Sainzs omgang. Fernando Alonso på medium nåede dog at snyde regnen og kørte hurtigste omgang i træning 2.

Esteban Ocon foran Alex Albon
Copyright Pirelli

Begge Alfa Romeo-kørere bar nye hjelmbemalinger i Melbourne. For Guanyu Zhou var det lidt af en hjemmebane, da der bor en del kinesere i Australien.

Hjemmebanehelten Oscar Piastri gjorde en god figur for McLaren, mens Logan Sargeant ikke fik noget køretid, da et teknisk problem i FP1 ikke var blevet løst.

Du kan se højdepunkterne fra FP2 her.

Australiens GP 2023 – FP2