Anm: Heroes

Heroes Copyright Motorsport.tv

Sidste uge udgav Motorsports.tv endelig den længe ventede film ‘Heroes’ til den almene fan. En film, der samler fire legender til en snak omkring deres liv indenfor motorsporten.

Filmen er Stjernerne på slottet – Motorsports edition.

Med screenplay af Mandey Pandey, manden bag dokumentarfilmen ‘Senna’ følger vi et møde mellem nogle af motorsportens store legender, Michele Mouton (første og eneste rallyvinder), Felipe Massa, Mika Hakkinen og Tom Kristensen og med på den usynlige sidelinje har vi Michael Schumacher.

Alle fire kommer de kørende til en engelsk herregård. Tom Kristensen i Audi R8, Michel Mouton i en Audi Quattro, Mika Hakkinen i en McLaren og Felipe Massa kommer kørende i en Jaguar E-Type.

De fire sidder omkring et bord, hvor de snakker forskellige emner igennem, som hvordan de kom ind i sporten, hvordan de slog igennem, den første sejr og endnu mere følsomme emner som får Felipe Massa til at forlade slottet før tid.

I et brev skriver han, at han har nydt selskabet og de mange historier, men turen igennem memory lane har også bragt nogle spøgelser frem, som han ikke klare. Naturligvis Michael Schumachers uheld.

Filmen kører i et stille tempo. Man mærker respekten mellem de fire kørere og konstant kører der beroligende klavermusik, der sætter tonen. Det her er følelser og tilbageblik, og de forskellige emner er krydret med flotte klip, mange af dem aldrig udgivet før.

Man forstår baggrunden for Mika Hakkinens stop efter 2001, de mange følelser involveret i Felipe Massas planlagte stop i 2016, hvor hele pitlanen klappede af den brasilianske kører, da han i regnen sluttede sin karriere på hjemmebane og kun havde Abu Dhabi tilbage.

Hvordan Michele Mouton måtte kæmpe sig op igennem rallyrækkerne og den første sejr, som legenden Walther Rörhl havde svært ved at acceptere. Fordi det var til en kvinde.

Med undertekster varer filmen 111 minutter. En lang film, som ikke føles så lang på grund af de mange klip og de ærlige samtaler de fire imellem. Igen er der flere montager med Michael Schumacher, som af gode grunde ikke kunne være tilstede.

Legenderne om det runde bord
Screengrab fra filmen Heroes

Typisk engelsk men også med til at sætte tempoet i filmen, så regner det udenfor og gør det hele lidt mere hyggeligt indenfor, hvor der bliver spillet kort, spist mad og bare hygget.

Jeg indrømmer gerne, at øjnene blev fugtige ved flere lejligheder.

Denne film kan anbefales og jeg håber med tiden, at den bliver udgivet fysisk på dvd og bluray. Den fortjener at blive set på en stor skærm, ikke en lille computerskærm.

Det er godt arbejde af instruktøren og eneste minus er, at man skal tegne et betalingsabonnement for at se filmen, men det fortjener den.

Filmen kan ses på Motorsport.tv