Andretti tæt på Alfa Romeo overtagelse?

Michael Andretti Copyright Andretti Autosport

I denne weekend er det helt store samtaleemne Alfa Romeo Racing. Flere rygter siger, at Andretti Autosport er enten tæt på eller allerede har overtaget en stor del af aktierne i holdet, som vi kender som Alfa Romeo Racing.

Ifølge den anerkendte schweiziske journalist Roger Benoit fra avisen ‘Blick’ så skulle Michael Andretti allerede have erhvervet 80% af aktierne i Islero Investment, konsortiet der ejer Sauber Motorsport og Sauber Engineering, skabt af Longbow Finance der erhvervede holdet af Peter Sauber og Monisha Kaltenborn tilbage i 2016.

Frederic Vasseur
Copyright Alfa Romeo Racing

Alfa Romeo teamchef Frederic Vasseur afviser at be- eller afkræfte rygterne.

“Hvis alle rapporterne jeg har læst de sidste uger var sande, så havde vi solgt holdet 25 gange allerede.”

“Jeg håber de nuværende ejere har fået en god forretning ud af det. Til sidst er det dem, der bestemmer.”

Catie Munnings (GBR)/Timmy Hansen (SWE), Andretti United Extreme E
Copyright Extreme E

Michael Andretti og hans Andretti Autosport er en af verdens mest engagerede teamejere. AA er engageret i Indycar, Indy Lights, IMSA, Formel E, Australian Supercars og Extreme E.

Alfa Romeo Racing har det eneste ledige sæde til 2022-sæsonen. Et sæde som Guanyu Zhou var storfavorit til, med en god portion kinesiske sponsorer, indtil han krævede en treårig kontrakt, startende fra en toårig.

Nu vil mange at Oscar Piastri er kandidat til sædet. Færre sponsorer men med en god chance for et F2-mesterskab, der vil forhindre ham i at deltage mere i F2. Han har blandt andet opbakning fra Charles Leclerc, men Charles kan ikke gøre noget selv for at hjælpe Oscar.

Antonio Giovinazzis sæde er brandvarmt
Copyright Alfa Romeo Racing

Frederic Vasseurs personlige favorit er Sauber Juniorkører Theo Pouchaire. Han har dog ikke superlicenspoint nok til en ’22-debut. Der er ingen tvivl om, at Michael Andretti gerne ser Colton Herta som sin kører i Formel 1, men også her mangler superlicenspointene.

Et valg af kører kan også sige meget om holdets fremtid. Derfor er det ikke så nemt at besætte det andet sæde, selv om der er bejlere nok.

“Fordi vi snakker med alle parter involveret, og det er ikke et nemt valg.”

“Vi vil træffe en beslutning indenfor de næste par uger, formodentligt.”

Om 14 dage er Formel 1 i USA og her bliver vi nok klogere på næste kapitel i Andretti/Alfa Romeo-sagen.