Alpine Academy-test uden Christian

Oscar Piastri tester Renault RS18 på Silverstone Copyright Alpine Racing

Alpine Racing har tirsdag og onsdag givet en F1-test til deres Academy-kørere Oscar Piastri og Guanyu Zhou. Det skete på Silverstone, hvor begge fik en dag bag rattet af Renault R.S.18.

Christian Lundgaard var der ikke. Hvorfor kan vi kun gisne om, men Christian Lundgaard er i den grad blevet sat til vægs af sine to medkammerater på akademiet. Efter de første to ud af otte runder er Christian den eneste af trekløveret, der ikke har vundet mindst et løb.

Oscar Piastri tester Renault RS18 på Silverstone
Copyright Alpine Racing

Oscar lagde ud tirsdag med 86 omgange på en våd/fugtig Silverstone, og det passede den australske F3-mester godt.

“Det var en stor oplevelse at køre en Formel 1-bil igen. Der er ikke mange bedre kombinationer end at køre en F1-bil hurtigt rundt på Silverstone.”

“Jeg lærte en del igennem dagen, og det vil ligge i mit hovede i lang tid. Forhåbentlig den første af mange oplevelser med at køre en F1-bil på Silvertone.”

Guanyu Zhou tester Renault RS18 på Silverstone
Copyright Alpine Racing

Det kinesiske medlem af Alpine Academy Guanyu Zhou kørte bilen onsdag. Det var femte gang Zhou sidder i bilen, og betingelserne var noget bedre for Zhou da han testede.

106 omgange blev resultatet for den førende i F2-mesterskabet.

“Igår (onsdag, red.) var en rigtig god dag. Det var rart at tage fra Monaco til Silverstone og mærke den fantastiske downforce på en Formel 1-bil.”

“Jeg vænnede mig til bilen med det samme, selv omd et var første gang i en F1-bil i år. Vi havde lidt let regn på Silverstone, men det havde ikke den store indflydelse på vores plan, og jeg er glad for den fremgang vi havde som hold og for mig personligt.”

Guanyu Zhou tester Renault RS18 på Silverstone
Copyright Alpine Racing

Mia Sharizman, bossen for Alpine Academy, nævner på´intet tidspunkt i den udsendte pressemeddelelse noget om Christian Lundgaard, og det eneste sted Christians navn nævnes er, at Oscar og Guanyu nu tager til Baku, hvor Christian også vil være.

Det er den største modgang Christian har haft endnu, mens han har været en del af Renault/Alpine academy, og det ser svært ud for vores danske kører at komme tilbage fra den 12. plads han ligger på, når de to akademikammerater ligger et og to i mesterskabet, og Christians egen holdkammerat hos ART, Theo Pourchaire, har overskygget ham indtil videre.