Alonso har mistet en motor

Fernando Alonso Copyright Alpine Racing

Fernando Alonso udgik i Saudi-Arabien og årsagen har nu kostet den spanske Alpine-kører en af de få motorer, som han har til rådighed i år. Heldigvis er der godt nyt selv om det kostede en motor.

Det fortalte teamchef Laurent Rossi til ‘Auto Hebdo’:

“Det var ikke motoren, men en fejl på vandpumpen, og det førte til manglende køling og en stribe af problemer, som motoren overophedede, hvilket skabte flere problemer.”

Fernando Alonso
Copyright Alpine Racing

“Fernando formåede at fortsætte, da motoren fungerede, om end i mindre ideelle betingelser, men vi foretrak at stoppe ham, da vandpumpen var defekt.”

“Vi har siden identificeret problemet, og forhåbentlig vil det være løst før Melbourne. Det er relateret til nogle helt nye motorkomponenter, som ikke endnu er blevet fuldt validerede, som det er tilfældet for alle hold.”

Denne weekend er Fernando Alonso tilbage i den almindelige Alpine-bemaling
Copyright Alpine Racing

“Den gode nyhed er, at det ikke er en strukturel eller indbygget problem. Der er ingen tvivl om motorens design og arkitektur, da enheden fungerede som forventet.”

“Problemet er at komponenten er en integreret del af motoren. Vandpumpen endte med at gå i opløsning og falde ned i motoren.”

“Hvis vi havde ønsket at reparere den, så ville vi være nødt til at bryde forseglingen, så motoren er tabt for os, selv om den fysiske integritet ikke er direkte påvirket. For os er det en motor færre.”