Aldrig seriøst ment

Silverstone Copyright Alfa Romeo Racing

De næste to weekender køres der Formel 1 på Silverstone Grand Prix Circuit og det har hele tiden været planen. Men en kæk bemærkning fra Silverstone banechefen Stuart Pringle gav liv til ideen om et anti-Silverstone Grand Prix Circuit-løb.

En kæk bemærkning til en journalist gav Silverstone masser af pressetid. Det kække svar lød, at man var åben for at køre på løb nummer to, 70 årsjubilæumsløbet, på et alternativt layout eller måske i modsatte retning.

Ingen af Silverstones andre layouts, hvad enten det er International Circuit, National Circuit eller Stowe Circuit er tilnærmelsesvis lange nok til at opfylde Formel 1’s minimumskrav, og at køre mod den normale retning kan ikke lade sig gøre på grund af afkørselsarealerne.

Silverstone 2017
Copyright Ewert Foto

Til ‘Autosport’ udtalte Stuart Pringle:

“Det var aldrig seriøst fordi Silverstone er Grand Prix-banen – Man kan ikke køre den anden vej rundt.”

“Det var bare mig, der lidt ondskabsfuldt ikke lukkede en journalist hurtigt nok ned, men det var stort fordi det (historien, red.) kørte i tre-fire uger og holdt vores navn derude.”

“Vi er en ‘ensrettet’ bane, vi kan ikke køre den anden vej rundt.”

Lewis Hamilton er en af fire hjemmebanekørere, her er Alex Albon inkluderet med Lando Norris og George Russell, og Lewis er altid en meget populær person hele vejen rundt om banen.

Lewis Hamilton fans
Copyright Pirelli

Han kommer til at savne de entusiastiske fans, men det gør ikke rigtig nogen forskel, når han først sidder i bilen.

“Ultimativt, når jeg tager hjelmen på, så kører jeg så hurtigt som muligt, om det er Silverstone eller Ungarn, eller Østrig, hvor det end må være.”

“Så jeg vil savne opbakningen og Silverstone var en af mine højdepunkter sidste år – set fra den fanmæssige side af tingene – men alligevel, når hjelmen er på, så ændrer det ikke noget.”