Albon skal fortjene et 2021-sæde

Alex Albon Copyright Red Bull Contentpool

Alexander Albon er i år fuldbolds-Red Bull Racing-kører, men hvis han vil forblive det, så skal han gøre sig fortjent til det. Det er naturligvis Dr. Helmut Markos motiverende pisk-eller-gulerod.

“Han skal gøre sig fortjent til sit sæde.”

Nok ikke noget som kommer som en overraskelse for Alex Albon, der har set hvordan det er gået for først Daniil Kvyat, siden Pierre Gasly.

Der er dog god grund til, at Alex skal vise at han er fremtidens mand. Red Bulls juniorprogram er igen ved at have talenter tæt på Formel 1.

“Under de første forhandlinger om disse løb i Spielberg, der lobbyede vi for at Formel 2 og Formel 3 også skulle være der.”

Alexander Albon
Copyright Red Bull Contentpool

“Det er mere vigtigt for os end noget andet, da vi er afhængig af disse juniorer. Vi er nødt til at se, hvordan de gør det.”

“Vi har to kørere i Formel 2 og tre kørere i Formel 3. Vores kørervalg til 2021 er baseret på, hvem der er hurtigt og værdig nok til at rykke op.”

Ligesom lønningerne i fodbold længe har været løbet løbsk, ligeså har lønningerne for de bedste kørere også været det.

Dr. Helmut Marko ser smutvejen til at kørere kan beholde deres høje lønninger, selv om Mercedes f.eks. ikke har råd til at betale $50 mio. årligt for Lewis Hamilton.

“Så vil en anden betale det.”

Hvis Mercedes ikke har råd til Lewis Hamilton, så kan deres hovedsponsor betale en del lønnen.
Copyright Mercedes AMG

“Petronas skal kun overføre lidt mindre til holdet og sende det til Hamilton i stedet. En grænse på kørerlønninger er essentielt.”

“Naturligvis vil vi stadig opfylde vores nuværende kontrakter, men noget bør gøres indenfor dette område så hurtigt som muligt.”