2-dages weekender kan redde sæsonen

Det er ikke vigtigt at køre så mange løb som muligt, men om at gøre de resterende løb unikke. Copyright Williams F1 Team

Der bliver ikke kørt 22 grand prixer i år. Så meget er sikkert med Monaco bekræftet aflyst og det samme formodes Australien at være. Det er lidt nemmere med de resterende løb og her skal kortere løbsweekender hjælpe på dette.

De fleste arrangører er dog imod to-dages weekender, men hvis det er måden sæsonen reddes på, så må der gives og tages.

Ross Brawn, Formel 1’s managing director, udtaler til ‘Sky Sports’:

“En ting vi har snakket om er todagesweekender, og dermed hvis vi har en trippleheader (tre weekender i træk, red.) med todagesweekender, så kunne det være en mulighed.”

Alpha Tauri
Copyright Red Bull Contentpool

“Jeg mener det vi har behov for fra holdene i år er fleksibilitet. Jeg mener, at de er nødt til at give lidt for at kunne gøre dette, fordi det er meget unormale omstændigheder og vi er nødt til at sikre, at vi har en sæson, der giver økonomiske muligheder for holdene.”

“Jeg er sikker på, at holdene vil være fleksible og tillade os at få tingene til at passe. Jeg mener, at ved at åbne august-pausen op (interviewet er lavet før sommerferien blev flyttet, red.) har vi givet os flere weekender, hvor vi kan have et race.”

Kevin Magnussen under vintertesten i Barcelona
Copyright Haas F1 Media

“Jeg tror på vi kan bygge en rimelig god kalender til resten af året.”

“Den vil se anderledes ud, men den vil stadig bevare en god mængde løb, og det vil være spændende løb. Så sæsonen starter vil starte senere, men jeg tror det vil være lige så underholdende.”

“Jeg er rimelig optimistisk, at vi kan have en godt 17-18 løbs mesterskab eller flere.”

“Jeg tror vi kan presse dem ind, men det afhænger af hvornår sæsonen starter.”