Indy: Benjamin Pedersen mister venner

Benjamin Pedersen - A.J. Foyt Copyright Penske Entertainment

Hvis man gerne vil gøre det ekstra svært for sig selv, så er Benjamin Pedersens opførsel ved sidste løb i Mid-Ohio et perfekt eksempel. Der er ikke blåt flag i Indycar, så man skal ikke bare give plads til en hurtigere kører. Netop det gjorde Benjamin ikke.

Det giver ud over rigtig mange kørere bl.a. den førende Alex Palou, der fik lov at se Foyt-kørerens bagvinge over flere omgange. Man behøver ikke gøre det nemt, men man kan også gøre det for svært.

Scott McLaughlin
Copyright Penske Entertainment

Flere kørere var meget frustrerede over Benjamin Pedersens håbløse forsvar, og en af dem som talte om det bagefter var Scott McLaughlin fra Team Penske. Efter løbet udtalte han til ‘Peacock’:

»Han kommer ikke til at få nogen venner, hvis han holder folk op. Han er ikke engang med i vores løb.”

“Jeg ved, at han er med i sit eget løb, men det er en giv-og-tag i denne serie. Hvis jeg er en omgang nede (i fremtiden), og nr. 55 er bag mig, hvem ved, hvad jeg vil gøre.”

Benjamin Pedersen
Copyright Penske Entertainment

Tidligere Indycar-kører og nu kommentator James Hinchcliffe, med kælenavnet The Mayor of Hinchtown, udtalte på ‘NBC’:

“Han skaber virkelig ikke venner her. Han er indenfor sin ret til at kømpe, men på et tidspunkt, du er nummer 25 og har holdt den førende bag sig i 10 omgange. Man skal også være klog og bevare noget af sin goodwill i paddocken.”

Denne weekend kører Indycar i Toronto, Canada. En bane hvor der er et par overhalingsmuligheder, men også bump og muren tæt på, så her bliver det spændende at se, hvordan Benjamin vil klare sig.

Blåt flag bliver kun givet, hvis en kører er en omgang bagud til hele feltet.