Sauber er et af de teams, som stadig ikke har deres kører line-up til 2017 på plads. Det schweiziske team bekræftede i sidste uge, at svenske Marcus Ericsson også kører for dem i 2017, men det andet sæde er endnu ikke besat. I denne sæson har brasilianske Felipe Nasr siddet i teamets anden bil, men på trods af en god indsats i hans hjemmebane Grand Prix på Interlagos er den unge brasilianer langt fra sikker på at få forlænget sin kontrakt. Vedholdende rygter sender nemlig tyske Pascal Wehrlein i retning af Sauber.

Pascal Wehrlein har i denne sæson fået sin Formel 1 debut for Manor, og den 22-årige tysker er spidskandidat til at snupper det ledige sæde hos Sauber. Wehrlein har gennem hele sin karriere nydt godt af massiv støtte fra Mercedes, både økonomisk og sportsligt, og det er også netop Mercedes, der er i gang med at overveje, hvor man bedst udvikler og modner det unge talent.

Pascal Wehrlein Copyright Manor Racing
Pascal Wehrlein
Copyright Manor Racing

Selv udtaler Wehrlein følgende om situationen: ”Jeg har det godt hos teamet (Manor, red.), og det er godt at være med til at skabe fremgang, så hvorfor skulle jeg ikke blive? Samtidig er Sauber også et godt team, og historisk set er der også noget med Sauber og Mercedes’ Junior kørere. Jeg fokuserer på at køre denne sæson færdig, og så må vi se, hvad der sker omkring min fremtid.”

I realiteten ligger afgørelsen formentlig ikke i Wehrleins egne hænder, men han afviser ikke, at hans egne præferencer kan få betydning for den endelige beslutning. ”Det kommer an på omstændighederne,” siger han. ”Hvis valgmulighederne i store træk er identiske, så ja – så vil jeg kunne vælge den, jeg foretrækker. Men normalt vil der altid være forskel på mulighederne, og så vil de (Mercedes, red.) vælge den, som de foretrækker.”

Felipe Nasrs mulighed for at få forlænget sin kontrakt er netop blevet væsentligt forringet, idet Banco do Brasil, som er en af Saubers store sponsorer, netop har meddelt, at de ikke vil forlænge deres sponsorat. Banco do Brasil menes at være den primære årsag til, at Nasr i sin tid blev hentet til Sauber, da sponsoratet var en del af den portefølje, som han bragte med sig.

Felipe Nasr Copyright Sauber Motorsport
Felipe Nasr
Copyright Sauber Motorsport

I en pressemeddelse lyder det: ”Vores sponsorat af Sauber F1 Team vil ikke blive fornyet efter denne sæson.”……..”Banco do Brasil anerkender Felipe Nasrs talent, og vi er stolte af at være den sponsor, som var ansvarlig for hans adgang til Formel 1. Af budgetmæssige hensyn og efter en gennemgang af vores marketingsstrategi er vi imidlertid nået frem til en ny forståelse for vigtigheden af at genvurdere vores investeringer i denne kategori.”

Det vides ikke, hvornår Sauber påtænker at offentliggøre deres line-up til 2017, men mon ikke det bliver inden årets udgang?