Derek Warwick siger i et interview, at England ikke er sikret et grand prix, når den nuværende kontrakt udløber næste år. Man forhandler dog med Liberty Media men det kan blive for dyrt.

Det var netop tidligere F1-zar Bernie Ecclestones fordyrende kontrakt, der fik ejerne af Silverstone til at udnytte den exitklausul i kontrakten, som de havde med Bernie Ecclestone.

Derek Warwick er tidligere direktør for BRDC og udtaler, at selv om England er hjemsted for motorsport, så er man ikke garanteret et grand prix i fremtiden.

Til avisen ’Jersey Evening Post’ siger han:

”Grand Prixet er for dyrt, vi taber penge og det er grunden til, at vi aktiverede exitklausulen.”

Silverstone 2016
Copyright Ewert Foto

”Storbritannien er motorsportens hjemsted. Betyder det, at der altid vil være et britisk grand prix?”

”Absolut ikke.”

”Naturligvis ønsker vi et britisk grand prix og at det skal blive på Silverstone, men vi ønsker det skal være så rentabelt, at vi kan samle nok penge til at geninvestere i banen.”

”Vi kan ikke gøre det under den nuværende aftale.”

Storbritanniens Grand Prix er det måske bedst besøgte grand prix på kalenderen. Altid er der fyldt og det med ustadigt vejr, kun overgået af vejret på Spa-Francorchamps, men en helt unik stemning.

Lewis Hamilton er vant til at crowdsurfe på hjemmebane
Copyright Daimler Benz

Vores venner hos Rapido Travel har et tilbud til Storbritanniens Grand Prix. Måske en af de sidste gange for at opleve Formel 1 på banen, der var den første der blev kørt på i Formel 1’s historie og banen som var den første Ferrari sejrede på i Formel 1.

Sidste sommer blev der afholdt et London Road Show inden løbet og de engelske aviser bugnede med forslag til et London grand prix. Et layout ville inddrage det olympiske stadion.

Liberty Media har udtalt, at England hører til i Formel 1 og med mere end halvdelen af feltet bosat i England, så vil det da også være en kæmpe skam, hvis det forsvinder fra kalenderen efter 2019.