FIA overvejer at droppe de blå flag i fremtiden, der indikerer at du er ved at blive sat en omgang tilbage. Sebastian Vettel er kendt for sine ’Blue flag, blue flag’ og FIA ved også, at et drop af brugen af blå flag ikke vil være populært.

Tanken bag et drop af de blå flag er ikke at ødelægge de langsomkørende biler som selv kan være i gang med en duel med en forankørende, som med et blåt flag får ødelagt deres kamp. Det kan lyde som et håbløst forslag, men Charlie Whiting udtaler:

”Der har været snak om det. Det er blevet foreslået et par gange. Det vil være upopulært hos holdene og kørerne, naturligvis.”

Kevin Magnussen får ikke så mange blå flag længere
Copyright Haas F1 Media

”Det er noget der er på agendaen, så at sige. Det er ikke blevet afvist helt, men det er noget vi vil skulle kigge med forsigtighed for, at det ikke bliver udnyttet overdrevent.”

”Men jeg mener princippet, i mange slags racing, hvor de ikke har den luksus, at det er noget vi vil komme til at diskutere.”

Chancen for det sker?

”Mindre end 50% vil jeg sige. Men det er bare et tal. Men som jeg siger, det er ikke populært, jeg tror det er noget vi skal gennemgå. Men vi er nødt til at tænke over det med forsigtighed.”

I Indycar har man af princip det blå flag, men det bliver sjældent brugt. Med antallet af Full Course Yellows i et Indycar-løb, så er det vigtigt at være på omgangshøjde med de førende.