Formel 1-kontrakter er ikke noget der snakkes konkret om. De fleste kontraktforhandlinger foregår i det skjulte og der gættes på beløbene, der står i kontrakterne. Således også hos den (i forhold til Max Verstappen) underbetalte Red Bull-kører Daniel Ricciardo og det skulle netop være penge, der er skyld i, at Ferrari-sædet ikke gik til den australske kører.

Max Verstappen og Helmut Marko
Copyright Red Bull Contentpool

Red Bulls Dr. Helmut Marko har ry for at være en hård negl og det siges, at det er hans skyld, at Daniel Ricciardo blev forbigået hos Ferrari fordi han var for dyr. Rygterne siger ihvertfald, at Helmut Marko fortalte andre teamchefer, at den manglende kontraktforlængelse hos Red Bull Racing skyldes Daniel ønskede for mange penge.

Daniel Ricciardo udtalte til italienske ‘Automoto’:

“Hvem siger jeg bad om for mange penge? Jeg vil gerne vide det, men jeg har en ide.”

Daniel Ricciardo og Max Verstappen
Copyright Red Bull Contentpool

“Ja vi talte om det (Daniel og Ferrari, red.), men jeg tror de allerede have lavet aftale med Leclerc. Men jeg mener stadig jeg har noget tid i F1, så måske på et andet tidspunkt vil det måske ende anderledes.”

Om chancerne for 2019 siger han:

“Jeg ved det vil blive et svært år, men vi kan gøre det godt – Det er en udfordring. Måske vi ikke vil vinde, men Renault har de rette personer og potentialet til at gøre det, så forhåbentlig tager det ikke for lang tid.”