Renault meldte umiddelbart ud i forbindelse med det seneste grand prix på Monza, at man ville træffe en beslutning omkring holdets kørere til næste sæson inden Singapores Grand Prix. Nu trækker Renault måske i land.

Frederic Vasseur Copyright Renault Sport F1 Team
Frederic Vasseur
Copyright Renault Sport F1 Team

Det er motorsportsitet ’Motorsport.com’, der har interviewet Renault teamchef Frederic Vasseour, og han vil ikke forhaste en kørerbeslutning.

”Der er ingen deadline. Vi kan gøre det ugen før testen i Barcelona næste år.”

Renault er mere interesseret i at finde fremtidens unge kører holdet kan bygges op om fremfor en ældre kører med en kort levetid.

”Jeg vil gerne finde kørerne til 2020, ikke den ene fra 2010.”

Esteban Ocon Copyright Manor Racing
Esteban Ocon er en kører, som Frederic Vasseour fokuserer på
Copyright Manor Racing

Blandt andet er det Esteban Ocon der er kig på. Esteban Ocon kørte for Frederic Vasseur i GP3, og nu hvor han er blevet kører for Manor, så kan man evaluere ham i en skarp situation fremfor et par fredagstræninger.

Det handler om at finde teamlederen, der kan motivere alle fra mekanikeren til banen til rengøringsdamen på fabrikken. Han er ikke nem at finde, og så længe Sergio Perez og Valtteri Bottas ikke er bekræftet endnu (officielt), samt Red Bull har tilbudt Sebastien Buemi som en mulig kører.

Jolyon Palmer og Kevin Magnussen  Copyright Renault Sport F1 Team
Jolyon Palmer og Kevin Magnussen
Copyright Renault Sport F1 Team

Det lyder umiddelbart ikke som om, at Jolyon Palmer eller Kevin Magnussen passer til denne rolle, når man læser interviewet, men det der alligevel tæller for er den erfaring de har med de nuværende biler.

“Hvis en kører igennem motivation er i stand til at trække det lille smule ekstra fra alle, så vil han blive en stor succes.”

Sebastian Vettel  Copyright Ferrari Media
Sebastian Vettel er et skoleeksempel på en kører, der kan samle et hold omkring sig
Copyright Ferrari Media

Sebastian Vettel er en kører, der kan bygge holdet op omkring sig. Sebastian kørte for Frederic Vasseurs ASM-hold i F3 Euro Series (nu ART) inden han kom i Formel 1.

”Det er derfor jeg med det samme var overbevist om, at Vettel kunne gøre arbejdet fordi han var allerede i den position i F3.”

”At samle alle omkring ham, at overbevise alle på holdet og så videre. Det er helt sikkert, at i F1 skal man have denne attitude.”

Udadtil giver det dog indtryk af et hold uden reel ledelse. Masser af gode intentioner, men tingene hænger ikke sammen. Tingene udskydes, udviklingen på bilerne nærmest gået i stå, og et forsøg på at finde en syndebuk for holdets elendige resultater.

Kevin Magnussen Copyright Renault Sport F1 Team
Kan #20-flagene genbruges i 2017?
Copyright Renault Sport F1 Team

Endnu engang modstridende informationer omkring valget af kørere til 2017, og hvor længe tør de to nuværende kørere, Kevin Magnussen og Jolyon Palmer, vente på at få en afslutning. Kevin oplevede for to år siden at blive sorteper efter sæsonens afslutning.

Sker det igen i år? Eller går Kevin aktivt ud med sin økonomiske opbakning fra Anders Holck/Bestseller og jagter et sæde hos et andet hold. Haas f.eks.