Carlos Sainz er et varmt navn i den fortsatte føljeton om de 2 Renault sæder til 2017 sæsonen. Vedholdende rygter fortæller, at franskmændene ihærdigt forsøger at slå en handel af med Red Bull for at købe spanieren fri af sin kontrakt, men kilder hos Red Bull fortæller, at det ikke kommer til at ske, og nu tager Sainz’ nuværende teamchef hos Toro Rosso, Franz Tast også bladet fra munden.

”Carlos har en kontrakt med Red Bull, og jeg tvivler på, at de vil lade ham gå til et andet team, især når man tager de investeringer, som man har foretaget siden han startede i formel racing, i betragtning. I dag er han en professionel på højt niveau, og jeg kan ikke se nogen grund til, at vi skulle lade ham gå. Toro Rosso har brug for Carlos; han er hurtig og talentfuld, og i 2017 får vi brug for en kører af hans kaliber.”

Toro Rosso teamchef Franz Tost Copyright Red Bull Contentpool
Toro Rosso teamchef Franz Tost
Copyright Red Bull Contentpool

Med den sidste udtalelse hentyder Tost naturligvis til de omfattende regelændringer, som træder i kraft i den kommende sæson, for med så store omvæltninger er det klart, at intet team ønsker at starte sæsonen op med 2 uerfarne kørere – og det betragtes efterhånden som et faktum, at russiske Daniil Kvyat ikke er at finde hos Toro Rosso næste år.

”Der kommer mærkbare forandringer; bredere dæk, ny aerodynamik, og for et team som Toro Rosso bliver det vigtigt at have mindst én erfaren kører. Det ideelle vil være 2.”

”Det bliver vigtigt at have en erfaren kører som Carlos, og så får vi se, om det bliver Daniil Kvyat eller Pierre Gasly ved siden af ham. Det er den eneste løsning, jeg kan se,” slutter Tost.

Carlos Sainz Copyright Red Bull Contentpool
Carlos Sainz
Copyright Red Bull Contentpool

Hvis den melding holder stik, er der meget der tyder på, at der er én kandidat mindre til sæderne hos Renault. Feltet skrumper stille og roligt ind.