Alexander Albon er et af de nye spændende navne, der er slået igennem i F2-mesterskabet. Han har rødder i Thailand og på trods af flotte resultater i GP3 og F2, så er han kommet op igennem rækkerne uden at være tilknyttet et Formel 1-juniorprogram.

Af samme grund har den 22-årige kører reelt opgivet at komme i Formel 1 og har i stedet skrevet kontrakt med Nissans Formel E-hold, hvor han i dag har testet Gen.2-bilen i Valencia.

Nu forlyder det, at Dr. Helmut Marko er meget interesseret i at bringe Albon til Formel 1 og Toro Rosso i stedet for Brendon Hartley, men der er lige det med Formel E-kontrakten. Den er underskrevet, så der skal findes en løsning før han kan komme til Formel 1.

Helmut Marko
Dr. Helmut Marko
Copyright Red Bull Contentpool

Det er dog Dr. Helmut Marko, der skal stå for forhandlingerne og der står næsten med sikkerhed i Albons kontrakt med Nissan, at skulle der opstå en Formel 1-mulighed, så er der et ‘Get out of jail’-kort der.

Pascal Wehrlein var på et tidspunkt også interessant for Toro Rosso, men han er i dag bekræftet som Formel E-kører hos Mahindra Racing sammen med Jerome D’Ambrosio. Noget som blev givet væk igår, da den officielle deltagerliste stod med hans nummer 94 ud for Mahindra.

Med rødder til Thailand åbner Alexander Albon op for et helt nyt sponsormarked samtidig med, at Thailand er ophavsland for Red Bull.