Robert Kubica skulle have testet en Williams FW36 på Suzuka i sidste uge, men det forhindrede familien Stroll. Det på trods af bilen allerede befandt sig på banen i Suzuka.

For unge Lance Stroll har både testet på Suzuka-banen i ugen før og ugen efter Singapores grand prix.

Williams ville gerne have testet Robert Kubica på Suzuka for at få deres egen ide om, hvor god og hvor klar han er til et ægte comeback i Formel 1.

Lance Stroll
Copyright Williams F1

Lance Strolls far, Lawrence Stroll, betaler hele testprogrammet af egen lomme og derfor kan han suverænt bestemme om Robert skulle have testtid.

I stedet har man pakket de to FW36-racere ned og sendt dem til Austin, så unge Lance kan lære banen at kende i en Formel 1-bil.

Robert Kubica
Copyright Renault Sport F1 Team

Robert Kubicas eneste chance nu er at betale for sin egen test i en FW36 for at overbevise Williams-ledelsen om at han er værd at satse et comeback på.

Skulle det ikke ske, så står Paul di Resta klar i kulissen. Han havde et godt løb i Ungarn, er en del af Mercedes-familien og er i forvejen tilknyttet Williams som reservekører.

Om Robert Kubica har grynene til at betale en test selv er et stort spørgsmål, men han lever op til en meget vigtig ting. Han er over 25 og derfor Martini-egnet.