Natten til søndag dansk tid blev historiens største eRace kørt i Las Vegas. Et løb hvor 20 ægte Formel E-racere og 10 simracere kæmpede om en præmie på 200.000$. Løbet blev kørt på The Venetian i forbindelse med den store CES konference.

På en specialdesignet virtuel racerbane forbi flere af de mest ikoniske Las Vegas-hoteller skulle der køres tyve omgange inklusiv det obligatoriske bilskifte. Simracerne var udvalgt efter flere prøveløb sidste efterår, og hvert af de 10 officielle hold havde tilknyttet en simracer.

Buno Huis var tilknyttet Faraday Future Dragon Racing og han endte med at tage den endelige sejr og da han også havde pole på den virtuelle bane, så blev det en økonomisk rigtig god weekend for ham.

Sejren indbragte 200.000$ men bare det at sætte pole var 25.000$ værd. Det var dog en computerfejl, der sikrede Buno Huis sejren.

Olli Pahkala, der repræsenterede Mahindra Racing, tog det ternede flag, men en softwarefejl betød, at han kørte rundt med fan boost i en stor del af løbet. Det blev vurderet til 2 sekunder pr. omgang, så han blev idømt en 12 sekunderstidsstraf.

Buno Huis Copyright Formula E
Buno Huis
Copyright Formula E

Felix Rosenquist blev bedste Formel E-kører med en andenplads.

Man kan dog kun undre sig over, at man i så stor en konkurrence har så grim en trafik. Spillet og banen er bygget på det populære Rfactor2, men grafikken ligner noget fra den første PlayStation. Nogle af verdens bedste kørere og så ligner det noget som grafikken på en mobiltelefon kan gøre bedre.

Esport er på vej til at blive større og der findes flere spil med større muligheder, så løbene også visuelt er en nydelse.