Nico Rosberg bliver verdensmester uanset Lewis Hamiltons resultat, hvis han slutter i Top 3. Selv om vi har været lidt skuffede over Nicos sidste par sikre løb, så gør han netop det der er behov for. Som Alain Prost ville have gjort det.

Det er Jacques Villeneuve, verdensmesteren fra 1997, som nu siger, at Nico Rosberg har fortjent titlen med sin ”Prost”-lignende tilgang til mesterskabet. Til ’Auto Bild’ udtaler canadieren:

”Lewis var måske lidt hurtigere over hele sæsonen, men han har også lavet flere fejl.”

”Rosberg var mere konstant.”

”Hvis Prost havde behov for at vinde, så risikerede han mere, hvis ikke prøvede han at få den plads, der var behov for.”

”Hvis bilen ikke har nogen tekniske problemer, og han kommer igennem det første sving, så har han mesterskabet i sin lomme.”

Jenson Button  Copyright Honda Racing F1
Lewis har råd til, at jeg kører Nico af banen
Copyright Honda Racing F1

Det kræver dog, at han gennemfører løbet.

Hvilket bestemt ikke er sikkert. Som Jenson Button (uden tvivl med et stort smil) siger til ’GQ’:

”Medmindre en af os crasher ind i ham.”

”Jeg mener Lewis er meget rig og har en hel del penge, flyver rundt i sin private jet, så jeg er sikker på, at han har råd til at betale mig.”

Det skal naturligvis tages med et gran salt, men viser alligevel at Nico skal passe på i weekenden. Selv siger hovedpersonen:

Nico Rosberg Copyright Mercedes AMG
Nico Rosberg
Copyright Mercedes AMG

”Jeg er nødt til at opfatte dette som alle andre løb.”

Bernie Ecclestone, som tidligere har udtalt, at Nico Rosberg ikke er en lige så værdig mester som Lewis Hamilton, håber dog Nico tager titlen. Til ’Blick’ udtaler Bernie:

”Rosberg skal tage denne mulighed, ellers kommer den måske aldrig igen.”

Søndag kan også blive historisk. Kun et far-søn navn har vundet VM før. Graham Hill i 1962 og 34 år senere vandt Damon Hill. De 34 år vil også være afstanden mellem Keke Rosberg i 1982 og Nico i år.