For de fleste kørere kommer VM ikke indenfor et år eller to, som det f.eks. gjorde for Lewis Hamilton. For Nico Rosberg har det foreløbig taget seks år (hos Mercedes), men nu er han klar til at blive verdensmester.

Det siger vennen Mika Häkkinen, der har fulgt Nico, siden han dårligt kunne gå. Det fortæller 1998-1999 verdensmesteren til tyske ’Spox’.

”Jeg husker ham gående rundt som fire- eller femårig med en lille hjelm i hånden, sigende ’farvel, jeg skal køre gokart.’”

”Når jeg ser ham nu, er jeg meget stolt af ham.”

Nico Rosberg Copyright Daimler Benz
Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz

”Talentet har hele tiden været der, men nu har han målet klart i hovedet og overbevisningen ’Ja, jeg ønsker at blive verdensmester.”

Mika og Nicos karriere ligner lidt hinanden. Mikas første sejr kom efter seks år i Formel 1, og han var 30, da han tog sit første mesterskab. Så gammel er Nico Rosberg nu, hvor han kan tillade sig at udgå af et løb og stadig føre mesterskabet.

”Indenfor alt, specielt i Formel 1, tager det tid, før man er klar til at vinde. Sagt på denne måde, selv hvis du i dit hovedet siger, at du ønsker at bliver verdensmesterskaber, så betyder det ikke, at du virkelig er klar til det.”

”Det skridt tager man ikke lige, det kræver al din overbevisning og enhver fiber af din krop, og det er mere udfordrende, end de fleste mennesker tror.”

”Så mit svar er ja. Han er klar til titlen.”

Nico Rosberg Copyright Daimler Benz
Nico Rosberg
Copyright Daimler Benz

Samtidig siger Mika Häkkinen, at grunden til, at Formel 1 ikke har den samme tiltrækningskraft i øjeblikket er, at kørerne ikke længere kan give sig fuldt ud i et løb. Mika vil tilbage til dengang, hvor kørerne var badet i sved efter halvanden times race.

“Jeg forstår ikke, hvorfor det ikke længere er muligt at køre flat out hele tiden.”