Australske Daniel Ricciardo har på intet tidspunkt været nævnt som en seriøs kandidat til det ledige sæde hos Mercedes, men det bekymrer tilsyneladende ikke den 27-årige Red Bull kører. Faktisk mener Ricciardo selv, at han er bedre tjent med at blive hos Red Bull, som han anser for et af de allerstærkeste teams på gridden.

”Hvem der end ender med at få sædet hos Mercedes, bør vedkommende sætte meget pris på det, for det er ikke den slags muligheder, man får hver dag. Jeg har imidlertid forlænget min kontakt med Red Bull, fordi jeg har masser af tro og tillid til dem, og så må vi se, hvordan tingene kommer til at gå,” siger Ricciardo i et interview med ’Autosport’.

Daniel Ricciardo Copyright Red Bull Contentpool
Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool

”Uanset hvem der kommer til at sidde i Mercedes raceren, så håber jeg, at vi vil være med i front og slås med dem, og Max (Verstappen, red.) og jeg vil begge kunne smile over, at vi har længerevarende kontrakter med Red Bull.”

Med kontraktforlængelsen er australieren nu bundet til Red Bull indtil udgangen af 2018, og hvad der derefter kommer til at ske, tør han ikke spå om.

”På sin vis kan man sige, at hver eneste sæson naturligvis er vigtig, men det er klart, at jo længere man er henne i sin karriere, jo vigtigere er det at levere, og nu hvor jeg nærmer mig slutningen af 20’erne, er det klart en vigtig periode i min karriere.”

Daniel Ricciardo Copyright Red Bull Contentpool
Daniel Ricciardo
Copyright Red Bull Contentpool

”Jeg føler, at jeg allerede har etableret mig, men det er meget vanskeligt at diktere, hvad der kommer til at ske de næste 5 år. Jeg ønsker mig brændende at hente en VM-titel, og det vil være det bedst tænkelige scenarie, hvis det sker med Red Bull. Hvis ikke, så må tiden være inde til at forberede den næste fase i karrieren.”

Daniel Ricciardo har kørt for Red Bull siden 2014 sæsonen, hvor han blev hentet op fra Toro Rosso. Han kvitterede for tilliden ved at sætte teamkollegaen, den 4-dobbelte verdensmester Sebastian Vettel, på plads og hente 3 sejre i 2014. I 2015 havde han og teamet en svær sæson, men i 2016 vendte han tilbage til det øverste trin på sejrsskamlen, da han sejrede i Malaysia.

Daniel Ricciardo Copyright Red Bull Contentpool
Daniel Ricciardo tog sejren i Malaysia.
Copyright Red Bull Contentpool

Hvorvidt Ricciardo får ret i sine forudsigelser, eller om både han og Max Verstappen igen i år kommer til at halse efter Mercedes racerne, må tiden vise, når den nye sæson sparkes i gang.