Tirsdag melder Fernando Alonso tilsyneladende noget ud omkring sin fortsatte karriere, hvad end den går i retning af endnu en sæson i Formel 1, et fuldtidssæde i Indycar (Michael Andretti har sat en deadline til denne søndag, red.) eller måske 100% ren dedikation til Toyota næste år.

McLaren Andretti ved siden af Team Penske
Copyright Indycar Media

Det kan naturligvis også være noget andet, men datosammenfaldet og det at fabrikkerne ikke længere er ferielukkede, gør det meget plausibelt. Et godt bud er, at Fernando Alonso forlænger med McLaren endnu et år og afhængig af, hvordan MCL34 klarer sig i forårssæsonen.

Med Red Bull ude af Renaults motorprogram kan McLaren nyde bedre support og kan McLaren lave to fusere i træk? Vi ved også, at McLaren havde arbejdet imod deres eget Indycar-hold, men at McLaren-bestyrelsen havde droppet den ide for at fokusere på Formel 1-holdet.

Podiet i Toronto, Dixon, Pagenaud og Wickens
Copyright Indycar Media

Vi ved også at McLaren har jagtet Chip Ganassis stjernekører, Scott Dixon, til at lede McLarens Indycar-hold. Det kommer nu ikke til at ske, da Scott Dixon i dag har forlænget sin kontrakt med Chip Ganassi Racing. Med fire runder tilbage fører kiwien Indycar-mesterskabet, men den nye kontrakt med Chip Ganassi skulle samtidig være dråben, der stoppede McLarens forsøg på at indtage USA’s primære formelserie.

McLarens Gil de Ferran har en fortid med Roger Penskes Penske Racing
Copyright McLaren Media

Det betyder dog ikke, at Fernando Alonso ikke kan skifte til Indycar og gøre det med stil. Rygterne i USA vil, at Roger Penske (det amerikanske svar på Mercedes i F1, red.) skulle være klar til at indsætte en fjerde bil til næste sæson.

McLarens Indycardrøm skulle dog være forbi.