Det er ikke meget man hører fra FIA præsidenten Jean Todt, men i en media briefing i London tager han bladet for munden. Kørerne bad selv om bedre hovedbeskyttelse, så de har ikke noget at brokke sig over.

“Det er korttidshukommelsen og det var et ønske fra kørerne.”

Kevin Magnussen er ikke fan af haloen
Copyright Haas F1 Media

“Den 16. december 2015 fik jeg er brev, der var underskrevet af Jenson Button, Sebastian Vettel og Alex Wurz (de tre direktører for GPDA, red.) opfordrende os til at indføre hovedbeskyttelse for kørerne og jeg sagde ‘Vi er der, Vi vil lytte.'”

“Umiddelbart bad vi vores tekniske folk prioritere og se hvad der kunne komme frem, og den 27. juli 2016 vidste de(kørerne/GPDA, red.), at der ville komme et møde – og de sagde; ‘Vær ikke svag. Respekter venligt hvad vi har bedt jer om sikkerhedsmæssigt. Så vi tog det med i vores overvejelser.”

“Jeg må sige, at jeg er overrasket. Jeg elsker F1 men jeg hader denne del af F1. Man har folk, som ikke holder deres ord.”

Max Verstappen på vej op af bilen
Copyright Red Bull Contentpool

“For mig taler vi om det største aktiv i livet: Det er loyalitet og holde sit ord og have respekt for hvad man har lavet.”

“Vi har respekteret det og nogle har glemt det, men det er hvad det er.”

Toto Wolffs udtalelser om, at han havde lyst til at skære haloen af med en motorsav er ikke noget Jean Todt ønsker at bruge tid på.

“Jeg vil ikke reagere på, hvad der er blevet sagt. Det er simpelthen barnligt.”

“For mig er konstruktiv kritik altid godt fordi det får dig til at arbejde fremad, men offentlig kritik er ikke godt for sporten – Jeg kan ikke se formålet.”

Kevin Magnussen har været en af de store modstandere af haloen og frygter det kan blive farligt i blinde sving på baner med stor niveauforskel som Eau Rouge på Spa-banen og så er haloen grim og gør det sværere at komme ind og ud af bilen.

Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media

“Jeg er forbløffet over at høre nogle folk sige, at motorsport skal være farligt og hvis det sker, så sker det (et uheld med fatal udgang, red.) – hvis vi kan undgå det hvorfor skulle vi så ikke beskytte livet af hvemellers?”

“Det er den menneskelige indstilling at være tilbageholdende overfor ændringer, men kan du forestille dig hvordan vi vil have det, hvis noget sker og hvis vi havde haft haloen, så ville det ikke være sket?”