Nikita Mazepin, udviklingskører for Sahara Force India, fik karantæne for dagens første løb i FIA F3 Europe-mesterskabet. Årsagen var, at han ikke bare lod lysten til at give en kollega en røvfuld blive ved tanken. Derfor var han ikke med, da første løb på Hungoring blev kørt klokken 11.15 tidligere i dag.

Selv om vi ofte efterspørger flere følelser fra nutidens kørere, så er det ikke vold, vi gerne vil se. Nikita Mazepin var så vred på den tidligere Red Bull juniorkører Callum Ilott, at han efter en verbal udveksling kvitterede med et par slag.

Grunden var, at den engelske kører var kommet i vejen for Nikita, der var ude på nogle nye dæk, og dermed forhindrede en god omgang.

Callum Ilott Copyright F3 Euro Series
Callum Ilott
Copyright F3 Euro Series

Det udløste ikke bare et, men flere slag, der efterlod Callum Ilott med et blåt øje og en hævet kæbe.

Derfor fik den unge russer et løbs karantæne, men det er ikke godt nok, siger Callum Iliotts chef, Frits van Amersfoort fra Van Amersfoort Racing.

”Det er en sindssyg beslutning af stewards.”

”Callum blev angrebet to gange i ansigtet – to gange! Den første reaktion var måske følelser, men kørerne blev skilt ad, og så blev han angrebet igen.”

”Han har et blåt øje, han har en hævet kæbe, han er såret, ikke bare angrebet.”

Det tog stewards ni timer at komme til den konklusion, som burde være givet uden varsel.

”Når man tackler i fodbold, og den anden spiller sparker dig, så får han rødt kort med det samme.”

”Jeg er yderst skuffet over stewards og FIA.”

Nikita Mazepin Copyright F3 Euro Series
Nikita Mazepin
Copyright F3 Euro Series

Nikitas chef, Oliver Oakes fra Hitech GP, siger:

”Jeg ved ikke, om der er præcedens for denne beslutning.”

”Selv om Nikitas reaktion var over stregen, så tror jeg, de tog i betragtning, at i øjeblikket blev der sagt nogle ting, de ikke mente.”

”Nikita er en ung mand, der havde en masse adrenalin i kroppen på det tidspunkt, og han gjorde noget, han dybt fortryder.”

”Jeg ved ikke, hvad der blev sagt i øjeblikket, men naturligvis er det uacceptabelt, og han er nødt til at lære af det.”