Spaniens Grand Prix var ikke et af de løb, hvor straffene faldt som frispark i en FC København-Brøndby kamp. Selve løbet bød kun på to straffe, hvor den ene er en “teknisk” fejl og den anden en mere uforståelig straf.

Stoffel Vandoorne fik en femsekundersstraf og et strafpoint på superlicensen for at have kørt forkert ind på banen efter en afkørsel i sving 1. Reglerne siger, at man skulle køre ind på banen venstre om en bollard i sving 2. Det gjorde Stoffel ikke.

Den anden straf var til Romain Grosjean for sit spin, der endte med at koste Nico Hulkenberg og Pierre Gasly deres videre deltagelse i løbet.

Min første tanke var, at det er en unfair straf. Tre strafplaceringer til Monacos GP og to strafpoint på superlicensen for en episode, der sker i starten af løbet.

Jeg måtte ind og læse FIA dokumentet om hvorfor han fik straffen. Det får han for et brud på artikel 38.1 i det sportslige reglement. Læser man forklaringen forstår man bedre hvorfor straffen bliver givet.

Episoden startes af Kevin Magnussen, der kortvarigt mister grip igennem sving to med Romain Grosjean, der laver en superstart lige efter sig. For ikke at køre op i Kevin kører Romain til venstre på banen og holder speederen fladt fordi han mener, at bilens downforce vil trække ham ind på midten af banen igen.

Det sker ikke og han spinner ind over banen. Romain forsøgte dog at undgå de andre kørere, men ultimativt rammer han Hulkenberg og Gasly. Straffen bliver givet fordi Romain har næsten hele bilen udover banens venstre side og så krydser ind mod højre af banen og derfor blev stewards nødt til at straffe ham.