Formel 4 er en ny klasse i Danmark, der skal køres sammen med Formel Ford-klassen. Derfor har man overvejet Formel Fords fremtid, og da man i 2017 tillader vinger på FF-bilerne, så omdøbes klassen til Formel 5.

Dermed har man skabt en naturlig vej til Formel 1 startende med Formel 5, Formel 4, Formel 3, på sigt Formel 2 og så Formel 1. Efter en rigtig flot sæson 2016 i Formel Ford-klassen, har det været tid til at kigge klassen efter i sømmene. Her har der været grund til at overveje et nyt navn til klassen.

Da man i næste sæson skal køre sammen med Formel 4, og man samtidig har åbnet op for at man kan montere vinger på bilerne, har man i styregruppen indgivet et ønske om at klassen skifter navn til Formel 5. Og det har man fået tilladelse til fra DASU.

Frederik Vesti satser på succes i Formel 4 i 2017. Copyright Frederik Vesti Presse
Frederik Vesti deltog i Formel Ford i år
Copyright Frederik Vesti Presse

God synergi i navneforandring

Klasserepræsentant Dan Knudsen udtaler: “Vi synes det giver en rigtig god synergi, at man nu skifter navn. Formel 5 er startklassen i formelbiler, og nu er det tydeligere at overskue hvordan vejen mod Formel 1 ser ud. Med Formel 4’s ankomst i Danmark giver det endnu bedre mening.”

At det er medvirkende til den store søgning til Formel 5 i 2017 er Dan Knudsen ikke i tvivl om. “Vi ser en meget flot søgning til den kommende sæson, og pt tegner der sig et felt, der er større end sidste sæson. Det er vi rigtig glade for, og vi arbejder hårdt bag kulisserne på at få alle detaljer på plads inden sæsonstart.”

Der er enkelte ledige sæder tilbage til 2017. Har du interesse i at få et sæde i en Formel 5 racer i 2017, men man skal nok skynde sig. Man kan finde oplysninger om de enkelte teams på formel5.dk eller ved at kontakte klasserepræsentant Dan Knudsen på tlf. 2561 2742.

Formel Fords hjemmeside vil i den kommende tid gennemgå en mindre forandring og opdatering. Vi ser frem til 2017!