GPnews var med til præsentationen af den nye danske Formel 4-klasse, da Ejner Hessel i dag lagde lokaler til Danmarks premieren. High Class Racing ved Peter Utoft bød velkommen til de fremmødte, og fortalte om den nye Formel 4-klasse, der skal være springbræt til de internationale klasser.

Formel 4 er en forholdsvis ny klasse med få år på bagen. Det er en ægte mærkeklasse med standardchassis, standardmotor og standarddæk. Det danske chassis leveret af Mygale, motoren er en 2.0 liters sugemotor fra Renault, yder 160 hk og dækkene kommer fra Pirelli.

Planerne er lagt. Med udgangspunkt i den danske klasse skal den i 2018 ekspandere til Sverige og Norge. Aldersgrænsen er sat til 15 år og derover og skal være skridtet efter Formel Ford, som ikke køres mange andre steder end i Danmark.

Førstepræmien er en simulatordag hos Van Amersfort Racing fra den tyske F3 Euro Series (holdet Max Verstappen kørte for, red.) og en test i den kraftige F3-racer. Anden- og tredjepræmien er en test i Formel Renault 2.0.

Der er lavet en foreløbig løbskalender for 2017, som dog ikke er godkendt endnu, men den nye klasse skal køre sammen med Formel Ford i et blandet felt.

Den provisoriske kalender ser således ud

22.-23. april 2017 Jyllandsringen DTC
13.-14. maj 2017 Ring Djursland DST
10.-11. juni 2017 Ring Djursland/Padborg Park DTC
19.-20. august 2017 Jyllandsringen DTC
2.-3. september 2017 Padborg Park (night race) DST
29.30. september 2017 Jyllandsringen DTC
7.-8. oktober 2017 Padborg Park DST
?? Ring Knutstorp (Sverige)  

Til præsentationen var der fem teams repræsenteret. Magnussen Racing Experience, Racing Factory, Vesti Motorsport, Frederichsen Sport og Rosen-Motorsport. Alle lavede et kort oplæg om deres forventninger til 2017.

Allerede nu ligger det fast, at Christian Rasmussen (vicemester i Formel Ford 2016) skal køre for Magnussen Racing Experience og Frederic Vesti skal kørte for Vesti Motorsport.

Regerende Formula Gulf-mester Cato Paulsen var også forbi og se på den nye klasse. Det 16-årige talent arbejder stadig på sit 2017-program. Jeg spurgte ham kort om Formula Gulf-klassen, der er muligt at prøve i Project Cars, og her fortalte indehaveren af banerekorden på Yas Marina Circuit, at han kan køre fire sekunder hurtigere i spillet end i virkeligheden.