Den nye Formel 1 sæson nærmer sig med stormskridt, og med en dansker på gridden er der tilsyneladende større dansk interesse for motorsportens kongeklasse end nogensinde før. Fiskerestauranten Pakhuset i Randers har nu gennem et par år dannet ramme om et tilbagevendende arrangement, hvor TV3’s Formel 1 kommentatorer, Jens Hansen og John Nielsen, klæder menigmand på til de mange spændende timer foran fjernsynet.

I går fandt det ene af dette års 2 arrangementer sted, og GPnews var med ved bordet, da Hansen og Nielsen gik på scenen i en totalt udsolgt sal med godt et par hundrede glade gæster, som gennem de næste godt 3 timer fik både mad, drikke, masser af nyttig info og en lang række sjove anekdoter serveret.

Formel 1 arrangement i Fiskerestaurant Pakhuset i Randers (Privatfoto)
Formel 1 arrangement i Fiskerestaurant Pakhuset i Randers (Privatfoto)

Pakhusets dygtige kokke diskede op med culottesteg, hasselbach kartofler og bearnaisesauce, hvorefter de 2 veloplagte værter indtog podiet og præsenterede deres forventninger til den kommende sæson.

Hansen og Nielsen lagde ud med en grundig gennemgang af hvert team, og hvad man med rette kan forvente af de enkelte teams i år. Hvem kommer til at overraske positivt, og hvem bliver årets skuffelser? Ofte var de 2 værter ikke enige i deres prognoser, men det bidrog kun til en munter og humoristisk atmosfære med drillerier og sjove kommentarer.
Og for en god ordens skyld: Ja, John Nielsen tror igen i år, at Rosberg bliver verdensmester…..

Jens Hansen og John Nielsen Copyright: KlubRanders
Jens Hansen og John Nielsen
Copyright: KlubRanders

John Nielsen gik i dybden med en række tekniske aspekter, og det nye dækreglement blev forsøgt forklaret, så alle kan følge med, når det går løs i Melbourne. Jens Hansen lagde dog ikke skjul på, at netop dækreglementet kan være en svær størrelse at have med at gøre. ”Hvis nogen føler trang til at lukke øjnene og tage en lur nu, vil det være både forståeligt og helt OK,” sagde Hansen med et glimt i øjet, da han gik i gang med at forklare om de nye dækregler.

Efter en kort kaffepause kom det hurtigt til at handle om Kevin Magnussen. Hansen og Nielsen forklarede i detaljer, hvordan kontrakten var kommet i hus, hvilke optioner Kevin havde haft, hvis han ikke var kommet til Renault, og hvad vi kan tillade os at forvente af ham i de kommende år. Der var enighed om, at Renault er det helt rigtige sted for Kevin; her er tale om et team, hvor Kevin kan få lov at udvikle sig og blomstre, og hvor der er plads til at være sig selv.

Sluttelig blev publikum præsenteret for de astronomiske summer, som er på spil i Formel 1. John Nielsen kunne berette, at Ferraris Formel 1 afdeling beskæftiger ca. 1000 personer og har et budget på ca. 300 mio. engelske pund. Formel 1 er big business, og det er ikke kun på gridden, der er langt fra top til bund.

Aftenen blev rundet af med et ønske om masser af gode oplevelser for de danske Formel 1 fans. Begge aftenens værter er ligesom os andre sikre på, at Kevin går en stor fremtid i møde, og at vi får meget at juble over i de kommende sæsoner.
Jens Hansen opfordrede også til at drage ud i verden og opleve sporten LIVE, og det vil vi her på GPnews meget gerne tilslutte os.

Fiskerestaurant Pakhuset, Randers Copyright: Pakhuset Randers
Fiskerestaurant Pakhuset, Randers
Copyright: Pakhuset Randers

Herfra skal der lyde et stort tak til Fiskerestaurant Pakhuset og til Jens Hansen og John Nielsen. Tak for et godt arrangement og en hyggelig aften i godt selskab og med masser af gode grin undervejs. Undertegnede er sikker på, at størstedelen af aftenens gæster blev både klogere og endnu mere interesserede i den sport, som vi her på GPnews holder så meget af.