Målet for 2017 for det indisk/engelske Force India-hold er en plads i top 3. Allerede nu har de dog overhalet to tophold. Den nye Force India præsenteres den 22. februar på Silverstone, som nærmest ligger i fabrikkens baghave.

Esteban Ocon Copyright Manor Racing
Esteban Ocon sveder i fitnesslokalerne for at blive stor nok til Formel 1
Copyright Manor Racing

Force Indias nye kører Esteban Ocon fortæller til franske ’Auto Hebdo’:

”Force Indias mål i 2017 er at blive blandt de tre topkonstruktører.”

”Det betyder, at vi skal overhale et af de store hold, men de nye regler betyder, at ranglisten kan blive helt ændret næste år.”

Den nye kører har en toårig kontrakt med Force India, men der bliver ikke tid til et fjumreår.

”Jeg har skrevet for to år, men det første år er ikke for at lære. Mit mål er at komme i pointene hver løb, og sigte efter top 5 så meget som muligt.”

“Mine ni løb I 2016 vil være brugbare fordi jeg allerede er i F1 og har lært flere baner, men jeg skal løre Melbourne, Shanghai, Monaco og Baku (fire baner som GP3-serien ikke kører på, red.).”

Sergio Perez Copyright Sahara Force India
Sergio Perez er både Force Indias topkører, men også bare en kører der skal slås
Copyright Sahara Force India

“Jeg skal også lære en ny holdkammerat, Sergio Perez, som er referencekøreren på holdet. Han er en af topkørerne ifølge flere eksperter, men jeg vil være nødt til at slå ham, ligesom alle andre.”

Fysikken kommer dog også til at spille en stor rolle. Kevin Magnussen er af sin personlige træner blevet bedt om at tage tre kilo muskelmasse på. Det er meget, når man er så fit som Formel 1-kørere er, men Esteban Ocon skal tage hele fem kilo muskelmasse på.

”Jeg laver sport fem dage om ugen, med cardio, vægte og løb på løbebåndet for at reducere risikoen for en skade.”

”Jeg skal opbygge fem kilo muskelmasse, fordi bilerne vil være fire til fem sekunder hurtigere. Det bliver meget sværere for kørerne.”