Ferrari har netop præsenteret den racer, som de stolte italienere håber vil kunne hente dette års verdensmesterskab hjem til Maranello.

Raceren lyder navnet SF16-H, og der er tale om en konstruktion, som på flere punkter ser markant anderledes ud end sidste år. Allerede ved første øjekast er det tydeligt, at italienerne er gået nye veje, for farvevalget er anderledes end normalt. Der er betydeligt mere hvid farve på dette års racer, end vi har været vant til – toppen af motorcoveret er stort set helt hvid og det samme gælder store dele af frontvingen.
Farvevalget skal ses som en hyldest til den ikoniske 312T, som Niki Lauda vandt verdensmesterskabet med i 1975.

Rent aerodynamisk er der også sket en del. Fronten ser ud til at være noget kortere end på sidste års racer, og hele designet omkring motorcover og bilens bagende ser ud til at være slankere og strammere i designet. Det kunne antyde, at de italienske ingeniører har fået bedre styr på den kritiske køling af motor og gearkasse – et forhold som sidste år voldte flere teams store problemer.

Traditionen tro har teamet selv store forhåbninger til den nye racer. “Vi har arbejdet hårdt på alle områder,” siger teamets tekniske direktør James Allison således. “Sidste år tog vi et stort skridt fremad, og vi håber, at denne bil vil stå for endnu et skridt fremad, så vi kan blive fuldstændig konkurrencedygtige. Alle vores forhåbninger ligger i denne bil, og vi kan slet ikke vente på at se den ude på banen.”

Teamchef Maurizio Arrivabene glæder sig også til den nye sæson, hvor han håber og forventer, at hans 2 kørere vil være med i front. “Jeg vil mene, at vi skal være mere aggressive i år. Vi vil rigtig gerne være med i kampen om mesterskabet helt indtil slutningen på sæsonen. Selvfølgelig bliver det ikke nemt, for vores konkurrenter sover jo ikke i timen, men vi er fast besluttede på at gøre vores bedste.”

Den nye Ferrari SF16-H får sin debut i næste uges første pre-season test på Circuit de Catalunya ved Barcelona.