Vi er mange, der venter med spænding på at se de nye 2017 racere, og nu kan vi sætte et kryds i kalenderen og begynde at tælle ned.

Ferrari har som det første team offentliggjort, hvornår de vil præsentere deres nye racer for offentligheden. Datoen blev afsløret på Ferraris årligt tilbagevendende julearrangement, og vi skal sætte kryds ved fredag d. 24. februar.

Generelt leverede Ferrari en skuffende indsats i 2016, og på trods af de svigtende resultater holdt man gennem hele sæsonen fast i at videreudvikle på den nuværende racer fremfor at flytte sit fokus til 2017. De omfattende ændringer i det tekniske reglement kunne ellers sagtens retfærdiggøre en sådan taktik, men teamchef Maurizio Arrivabene fastholdt langt hen på sæsonen, at man endnu ikke ville flytte fokus fra den nuværende sæsons racer.

Maurizio Arrivabene Copyright Red Bull Contentpool
Maurizio Arrivabene
Copyright Red Bull Contentpool

Ikke desto mindre er de stolte italienere ikke i tvivl om, at deres 2017 racer nok skal være konkurrencedygtig. Mattia Binotto, som er chef for Ferraris tekniske afdeling, siger således, at ”der er intet, der indikerer, at vi her i Maranello ikke skulle kunne bygge en sådan racer. Det er kun et spørgsmål om tid. Det, som vi til tider har manglet i denne sæson, har været evnen til at reagere hurtigt, og vi skal (i 2017) være i stand til at introducere nye hurtigere end de andre.”

Sebastian Vettel Copyright Ferrari Media
Sebastian Vettel
Copyright Ferrari Media

Når Ferrari præsenterer Sebastian Vettels og Kimi Räikkönens nye arbejdsredskab d. 24. februar, sker det bare 3 dage før de første pre-season tests indledes på Circuit de Barcelona-Catalunya.