Carlos Sainz Jr, hvis far er en legende indenfor rally og Dakar-rally, udtaler  i et interview, at efternavnet ikke er garanti for succes. Naturligvis med henblik på Mick Schumacher, hvis far er den største nulevende kører i Formel 1.

Mick Schumacher er nykåret FIA F3 Euro Series-mester og blev på rygteplan sat i spil til det ene Toro Rosso-sæde. Ferrari har sagt, at Mick bare kan komme og mon ikke Mercedes også har givet ham et tilbud om at komme under deres vinger.

Mick Schumacher med mor Corinna
Copyright F3 Euro Series

Indtil nu kender vi dog ikke den unge F3-mesters fremtid, men meget tyder på et år i F2, måske med en debut allerede i Abu Dhabi ligesom Lando Norris fik sidste år.

Carlos Sainz udtaler:

“I begyndelsen er presset enorme. Alle forældre vil have sagt til deres børn i kart, at det vil være stort at knuse Mick Schumacher.”

“Navnet Schumacher kan åbne døre, men hvis han ikke vinder og resultaterne ikke kommer, så vil han aldrig komme i Formel 1.”

Mick Schumacher dominerede i Nürburgring.
Copyright F3 Euro Series

Mick Schumacher er lidt en ’slow learner’ og har ofte brugt et år på at lære en klasse at kende for så at skabe resultater i den efterfølgende sæson. Det er bare ikke sikkert, at han får den tid i klassen lige under F1.

Den kommende McLaren-kører er glad for at se nye F2-kørere få en chance i Formel 1.

“Erfaring er meget vigtig, så det bliver interessant at se de gamle ræve mod de unge drenge.”

George Russell får sin chance hos Williams næste år
Copyright Williams F1 Team

“Jeg er meget glad for, at kørere som George Russell og Lando Norris har fået muligheden for at komme i de her biler.”

“Jeg er kun 24, men i 2019 vil jeg starte min femte sæson i Formel 1. Det er vildt.”

Generationsskiftet er i gang.