Finale weekenden i Danish Supertourisme blev en højdramatisk affære, men for Casper Røes var der ingen slinger i valsen. Den unge fynbo, som kørte sin første fulde sæson i dansk motorsports superklasse, holdt hovedet koldt og krydrede et stensikkert mesterskab i AM-kategorien med en sejr i finaleløbet, og han har med al tydelighed bevist, at han skal tages ualmindelig seriøst i de kommende mange år.

Allerede ved sæsonens åbningsløb i april måned stod det klart, at Casper Røes havde planlagt at blande sig i den sjoveste del af DST feltet. Ved den lejlighed udtalte det dengang 17-årige stortalent, at målsætningen var at vinde mesterskabet i AM kategorien og fra tid til anden drille favoritterne i PRO kategorien, og her ved sæsonafslutningen kan vi konstatere, at han i den grad lykkedes med begge dele.

Casper Røes i aktion på Padbrog Park,
Copyright www.friesenbiker.de

Det stod hurtigt klart, at Casper Røes skulle regnes som storfavorit til at tage titlen i AM-kategorien. Han tog en tidlig føring i mesterskabet, og med ganske få undtagelser har han domineret AM-feltet i samtlige løbsweekender. Samtidig er det lykkedes ham at tage masser af point fra de mere etablerede kørere, og blandt højdepunkterne nævner han selv den generelle 3. plads på norske Rudskogen og endnu bedre: en 2. plads på selveste Hockenheim. ”Det er rigtig fedt at få vist, at jeg kan være med på de større og lidt mere krævende baner end de danske. Når vi rammer baner, hvor de mere etablerede kørere heller ikke har kørt adskillige gange før, og hvor der virkelig skal arbejdes med setup og køreteknik, kører jeg for alvor lige op med PRO kørerne, og det giver naturligvis masser af selvtillid og tro på tingene,” beretter Casper Røes fra hjemmet i Odense.

Hans udtalelser bakkes op af den store mesterskabspokal og et kig på pointregnskabet for årets DST mesterskab. AM mesterskabet blev vundet med en margin på mere end 100 point, og i det generelle mesterskab, hvor AM og PRO bliver blandet i ét samlet regnskab, sluttede Casper Røes på en særdeles flot 6. plads, bare 4 point efter Kevin Rossel på 5. pladsen.

Casper Røes i pitten på Padborg Park.
Copyright Casper Røes Presse

Finaleweekenden på Padborg Park startede ellers ikke helt efter planen. I kvalifikationen blev det blot til en 10. plads, men i de 3 heats kom der masser af point på kontoen.
1. heat blev en særdeles dramatisk affære, da adskillige biler bragede sammen i det allerførste sving. Lidt tumult i den tunge ende af feltet udviklede sig i den værst tænkelige retning, og 2 biler blev sendt tværs over græsset, før de torpederede den forreste del af feltet. Det gik hårdt ud over flere af kandidaterne til mesterskabet, men heldigvis undgik man alvorlig personskade. Casper Røes’ racer blev også ramt, men han slap heldigvis med kosmetiske skader. ”Det var udelukkende et spørgsmål om held eller uheld, for jeg så nåede ikke at se de 2 biler, der kom på tværs. Jeg havde heldigvis valgt yderbanen rundt i svinget, og det blev mit held. Nu slap jeg med skader på bilens bodywork, og det kunne vi klare med gaffatape.”

Løbet blev genstartet med et noget decimeret felt, og her kunne Casper Røes køre en 5. plads hjem. Det betød, at han skulle starte heat 2 fra 4. pladsen, og med en helt forrygende start lå han i front efter 1. omgang. Bagfra kom Martin Andersen dog farende, og ham kunne Casper ikke holde bag sig. Han holdt dog sikkert på sin 2. plads hele vejen til det ternede flag.

Casper Røes har netop kørt mesterskabet hjem.
Copyright Casper Røes Presse

Resultaterne førte til en startposition som nr. 5 i finaleheatet. Her kom Casper Røes imidlertid til at kæmpe voldsomt med nedslidte dæk og en racer, der efterhånden bestod af lige dele glasfiber og gaffatape. Derfor kunne han ikke helt følge med de forreste, men han kæmpede sig hjem på en generel 7. plads og bedste AM kører.
Sejren og mesterskabet var i hus!

”Det er selvfølgelig en rigtig fed følelse, jeg står med lige nu. De overordnede målsætninger er nået, og jeg har fået slået fast, at jeg hører til blandt de allerhurtigste. Det kan jeg kun være tilfreds med,” sagde en storsmilende Casper Røes umiddelbart efter præmieoverrækkelsen.

Casper Røes øverst på sejrsskamlen sammen med Martin Andersen, som vandt PRO mesterskabet.
Copyright Casper Røes Presse

Hvad så med næste år? Hvor skal man da finde Casper Røes henne? ”Det har vi ikke lagt os fast på endnu,” siger den 18-årige fynbo med et smil. ”Der er flere forskellige scenarier i spil, men nu skal vi først lige trække vejret og have evalueret på sæsonen, inden vi for alvor kigger fremad mod 2019 og årene efter det.
Én ting er dog helt sikker: Uanset hvor jeg kører, så skal jeg nok være med fremme!”