Den regerende Formula Gulf-mester Cato Poulsen på kun 16 år har testet en Lamborghini Huracan Super Trofeo, magen til den Dennis Lind blev Europa- og verdensmester i, på den kendte racerbane i Barcelona.

Med 620 hk placeret bag bagdelen og to år til Cato må køre den på vejen, gav den  unge kører den gas rundt på Circuit de Barcelona-Catalunya. For første gang i en lukket racer, men tilføjelsen af et tag vakte ikke de store problemer.

Cato Poulsen Copyright Leipert Motorsport
Cato Poulsen
Copyright Leipert Motorsport

Fra Leipert Motorsport var reaktionen meget klar: Cato overgik deres forventninger. Det var ikke så meget det at han efter blot en halv dag var tæt på den hurtigste referencetid de nogensinde havde sat. Det var mere måden han opnåede tiden på i et fokuseret samarbejde med ingeniørerne. Baseret på data fra testen fik Cato informationer om hvor han kunne forbedre sig og implementerede prompte med en meget hurtig indlæringskurve. Samtidigt kunne Cato give ingeniøren feedback så de kunne optimere opsætningen af bilen til at passe forholdene, med endnu hurtigere omgangstider til følge.

Cato Poulsen Copyright Leipert Motorsport
Cato Poulsen
Copyright Leipert Motorsport

Konklusion?

Testen viser at Cato har køreevner, teknisk forståelse og samarbejdsevnerne til at være med i den helt skarpe ende af Lamborghini Super Trofeo feltet. Døren står åben for en PRO-kørerplacering hos et topteam, men det vil samtidig være en skillevej, der sender den lynhurtige Rungsted-dreng væk fra vejen mod Formel 1 og i stedet i retning af Le Mans.