For anden løbsweekend i træk kan den 16-årige fynbo Casper Røes sætte endnu et trofæ fra det franske Formel 4 mesterskab på plads i reolen. I slutningen af september sluttede han 2’er på Le Mans, og den bedrift kopierede han i den forgangne weekend på Circuit de Barcelona-Catalunya, som lagde asfalt til afslutningen på sæsonen.

På trods af en defekt på bilen under kvalifikationen lykkedes det for den unge Team Danmark atlet at køre sig til en flot, flot 2. plads i det 2. af weekendens 3 løb. Casper Røes sluttede således sæsonen af med manér, og det giver selvsagt masser af selvtillid og tro på tingene. I det samlede mesterskab slutter danskeren på 11. pladsen med 96 point, mens han blev nr. 6 i junior mesterskabet (for kørere under 18 år, red.)

Efter en kvalifikation, hvor Casper Røes slet ikke kunne finde farten i bilen, viste det sig, at der var en fejl på bilens affjedring. Det betød desværre, at han havde slidt unødigt meget på sine dæk. ”Jeg var ikke klar over, at den var gal med affjedringen, og derfor fik jeg indstillet bremsebalancen helt forkert. Resultatet af det blev desværre, at jeg fik brugt mine dæk alt for hårdt,” fortæller Casper Røes om den kvalifikation, som endte med at koste ham topplaceringerne i weekendens 2 øvrige heats.

Casper Røes i fransk Formel 4. Copyright Casper Røes Presse
Casper Røes i fransk Formel 4.
Copyright Casper Røes Presse

I weekendens 1. heat kørte fynboen et modent og velovervejet løb, og det lykkedes ham at avancere fra 13. til 10. pladsen, blandt andet takket være en meget flot overhaling, hvor han blev liggende på ydersiden gennem sving 11, 12 og 13, før han så fik indersiden i sving 14. 10. pladsen i heat 1 betyder pole position i heat 2, og den udnyttede Casper Røes til at komme hurtigt afsted, da de røde lamper slukkede. Han forsvarede sig flot på de første omgange, men senere i heatet måtte han afgive førerpositionen. Det lykkedes dog at holde 2. pladsen hele vejen til det ternede flag, hvorefter Danneborg kunne vaje over sejrspodiet.

I det 3. og sidste heat var Casper Røes igen henvist til en startposition langt nede i feltet, og nu var hans dæk for alvor ødelagte. Han forvandlede dog en startposition som nr. 12 til en 10. plads over stregen, og det var en ganske tilfreds ung mand, som efter det sidste heat kunne gøre en hurtig status på weekenden.

”Det er da vildt ærgerligt, at jeg kommer til at lide så meget under en fejl på affjedringen, især når det ikke er noget, som jeg selv har haft noget med at gøre,” siger Casper Røes med henvisning til det faktum, at man i det franske F4 mesterskab trækker lod om bilerne ved hver løbsweekend. ”Når det er sagt, så hæfter jeg mig mere ved mine omgangstider, og her var jeg rigtig godt med. I både heat 1 og 2 var jeg lige så hurtig som de forreste, når jeg var i fri luft, og det betyder meget for mig. Jeg fik endnu engang vist, at jeg godt kan være med, når jeg har materiellet til det.”

Casper Røes tog en flot 2. plads på Circuit de Barcelona-Catalunya. Copyright Casper Røes Presse
Casper Røes tog en flot 2. plads på Circuit de Barcelona-Catalunya.
Copyright Casper Røes Presse

Nu venter der en vinterpause, som formentlig kommer til at føles endnu længere, end den er i virkeligheden. Casper Røes og hans bagland har endnu ikke lagt sig 100 % fast på, hvor han skal køre i 2017, men der er flere spændende ting i pipeline, fortæller den ambitiøse fynbo.

”Vi har løbende kontakt med flere teams, primært i Europa, og jeg har konkrete muligheder flere steder, og med de mange tiltag, som vi gør på sponsorfronten, så tror jeg på, at vi finder på noget spændende til 2017,” slutter en smilende Casper Røes.