Sebastian Vettel tog pole position lørdag, lå forrest i hele løbet og tog det ternede flag foran Valtteri Bottas og Max Verstappen. Det kunne næsten ikke være bedre for Ferraris førstekører

Løbet startede med et brag. På første omgang presser Lance Stroll Brendon Hartley ind i betonmuren, hvilket får Toro Rosso-raceren til at komme i en helt forkert vinkel og låse sig fast i Williams-raceren. Med relativ høj fart ender de i SAFER-dækmuren og safety car kommer naturligvis på banen.

Da løbet bliver givet frit efter et par omgange i lav fart må Sergio Perez en tur igennem græsset for enden af start/mål-langsiden og kommer lidt usikkert på banen. Det udnytter Fernando Alonso til at gå indenom mens Kevin Magnussen også kommer forbi. Det er dog på lånt tid, da Kevins Haas-racer ikke er optimal søndag.

Starten på Canadas GP
Copyright Ferrari Media

Red Bull-racerne og Mercedes’ Lewis Hamilton er de første fra førergruppen, der går i pit. Sebastian Vettel, Valtteri Bottas og Kimi Raikkonen kører en del længere før de går i pit. Der er dog status quo, da de førende har været i pit, så top 6 hedder Vettel, Bottas, Verstappen, Ricciardo, Hamilton og Raikkonen.

Romain Grosjean kører suverænt længst på sit første sæt dæk og presser på for at få det sidste point. Kevin Magnussen falder igennem i løbet, men da Sergio Perez efter sit andet pit stop kommer op til Kevin, sker der noget for den danske viking. Pludselig kører han det bedste han har gjort i hele løbet.

De sidste mange omgange lægger Lewis Hamilton pres på Daniel Ricciardo. Grosjean kæmper med at komme forbi Pierre Gasly imens Kevin Magnussen nærmer sig efter at have forsvaret sig mod Sergio Perez. Sergio Perez ender dog med at få overhalet Kevin.

Podiet efter Canadas GP 2018
Copyright Ferrari Media

Overlappere ødelægger kampen mellem Daniel Ricciardo og Lewis Hamilton, da de får spærret for verdensmesteren. Til gengæld er der kamp i den modsatte kamp. Max Verstappen kommer under et sekund på Valtteri Bottas, men får aldrig overhalet.

På vej ud på omgang 70 af 70 bliver det ternede flag viftet til stor undren. Modellen Winnie Harlow flager for tidligt. Sebastian Vettel har dog så meget overskud, at han bruger radioen til at fortælle, at de ikke skal flage med det ternede flag før løbet er slut.

Efter at have gennemført omgang 70 får Sebastian Vettel det ternede flag som vinder af det canadiske grand prix. Lewis Hamiltons 5. plads gør, at Sebastian Vettel ikke kun tager sin sejr nummer 50, men generobrer førstepladsen i VM med 1 point.

En ekstatisk Sebastian Vettel jubler og hopper og fejrer med sine mekanikere. Tyskeren blev Driver of the Day. Modsat var 300 løbsjubilaren Fernando Alonso den eneste kører, der udgik med en mekanisk defekt. Charles Leclerc tog det sidste point og  rookien har nu taget flere pointplaceringer på syv løb end Pascal Wehrlein og Marcus Ericsson gjorde de sidste to år.

Der blev kørt 70 omgange, men på grund af det ternede flag faldt for tidligt, så er resultatet tager efter omgang 68.

Resultatet af Canadas grand prix blev:

Plads Kører Team Omg. Afstand
1 Sebastian Vettel Ferrari 68 1t8m31.377s
2 Valtteri Bottas Mercedes 68 7.376s
3 Max Verstappen Red Bull/Renault 68 8.360s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 68 20.892s
5 Lewis Hamilton Mercedes 68 21.559s
6 Kimi Raikkonen Ferrari 68 27.184s
7 Nico Hulkenberg Renault 67 1 omg.
8 Carlos Sainz Renault 67 1 omg.
9 Esteban Ocon Force India/Mercedes 67 1 omg.
10 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 67 1 omg.
11 Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 67 1 omg.
12 Romain Grosjean Haas/Ferrari 67 1 omg.
13 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 67 1 omg.
14 Sergio Perez Force India/Mercedes 67 1 omg.
15 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 66 2 omg.
16 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 66 2 omg.
17 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 66 2 omg.
Fernando Alonso McLaren/Renault 40 Udgået/udstødning
Lance Stroll Williams/Mercedes 0 Kollision
Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 0 Kollision