Efter 4 ugers ventetid er Formel 1 igen tilbage, denne gang på den legendariske Spa-bane i Belgien, der blandt andet byder på kendte Eau Rouge samt generelt uforudsigeligt vejr. Efter træningerne forud for løbet er gennemført kan det godt se ud som, at Ferrari har en fordel på denne bane, men alt kan ske på Spa.

Mercedes er sat lidt tilbage fra start, da Bottas kommer til at starte fra bagenden af feltet, da Mercedes har måttet foretage ændringer i hans motor. Det samme gælder Renaults Nico Hulkenberg. Stoffel Vandoorne smadrede sin racer i FP3, efter at have fået to hjul på græsset under et overhalingsforsøg på Bottas. Spørgsmålet er om McLaren når at få hans racer klar til kvalifikationen.

Endnu et spørgsmål er, om vejret holder sig tørt under kvalifikationen. Race control melder, at der er 90% chance for regn under sessionen, men skyerne ser mindre og mindre truende ud over Spa som minutterne går.

Kimi Raikkonen spørger ind til hvilken tid han skal ramme, og teamet melder tilbage, at de regner med at cutoff tiden i Q1 er 1:44.000, mens de har sat et mål for Kimi på 1:42.700. Kimi når målet fint, da hans første timede tid bliver feltets hurtigste på 1:42.585. Hamilton er over 1 sekund efter Raikkonens tid, men endnu et forsøg sætter ham op til P2, men dog stadig 4 tiendedele efter Kimi.

Bottas kommer ud på supersoft, mens de andre i de førende teams er på soft. Bottas overtager P2, mens Ricciardo er tæt på farezonen i P12. Verstappen følger med de forreste og er P5. Ricciardo blev nødt til at opgive en omgang for at give plads til Bottas.

I bunden af feltet er Vandoornes racer blevet klar til kvalifikationen, og han kører en tid ind på P18. Haas racerne giver den 1 forsøg på dækkene og kvalificerer sig som henholdsvis P6 og P7 med fordel til Grosjean. Kevin var bedre end Grosjean i første sektor, mens Grosjean var bedst af de to i sektor 2 og 3. Ganske skidt for Renault formår Sainz ikke at komme videre fra Q1, og Renault starter således med begge racere i den bagerste del af feltet.

Elimineret i Q1: Sainz, Alonso, Sirotkin, Stroll, Vandoorne.

Q2

Topkørerne kommer ud som de første i Q2 og alle på supersoft. Således er det det dæk, som de vælger at starte løbet på imorgen. Samtidig kan vi se, at skyerne over Spa trækker sig sammen – skal vi have regnvejr?

Raikkonen hurtigst igennem første sektor, men overgåes af Hamilton, som dernæst overgåes af Vettel. Over målstregen er Raikkonen bedst med 1:41.627, mens Hamilton og Vettel er henholdsvis 0,184 og 0,506 efter finnen, som i øvrigt sætter ny banerekord.

Haas-racerne fortsætter de gode takter og kører ind som P6 og P7, og de to teamkammerater er helt tæt på hinanden, da kun 0,1 sekund skiller deres tider. Verstappen og Ricciardo placerer sig efter de 3 første, mens Bottas og Hulkenberg ikke har valgt at køre ud på banen i Q2 endnu. Indtil videre er Hartley, Leclerc og Ericsson i eliminationszonen, mens Perez, Ocon og Gasly ligger i farezonen.

Med fem minutter tilbage af Q2 stiger Ericsson ud af raceren, og fortsætter tilsyneladende ikke i dagens kvalifikation. I mellemtiden ses publikum tage regnslag på, mens Haas-teamet melder til Kevin Magnussen, at regnen vil komme i anden halvdel af Q3, hvis den kommer.

Med 2 minutter tilbage kører stort set alle ud på banen igen, og Sebastien Vettel sætter en ny hurtigsted tid på 1:41.501, som er ny banerekord. Kun 0,052 sekunder skiller top 3!

Ocon forbedrer sig til P7, men skubbes ned af Grosjean som forbedrer sig. Perez forbedrer sig til P6, mens Kevin ligger P10, men han er uden for farezonen, da ingen af de øvrige kører hurtige tider.

Elimineret i Q2: Gasly, Hartley, Leclerc, Ericsson, Hulkenberg (no time).

Q3

Regnen kom til Spa! Det er en kort byge, men vil den have indflydelse på dagens resultat? Det er svært at vurdere, om det fortsat regner nogle steder på banen, samt hvor vådt der er rundt omkring.

Alle kørerne kører ud og holder i kø, for at komme ud af pitlane og sætte en omgang, inden det eventuelt bliver endnu mere vådt. Verstappen melder til pitten at det regner, og at han er på det forkerte sæt dæk. Ingen af kørerne er kommet ud på intermediates eller regndæk.

Alle kørerne med undtagelse af Force India kører i pit. Verstappen skifter direkte til intermediates, mens Ferrari og Mercedes trækker kørerne helt ind i garagen. Force India fortsætter på tørvejrsdæk, men det ser ud til at være en dårlig idé, da Perez er tæt på at miste kontrollen gennem Eau Rouge.

Ricciardo er ude på intermediates og har svært ved at stoppe sin racer i første sving, og mister raceren igen senere på omgangen. Verstappen sætter en foreløbig bedste tid, men bliver overgået af Kimi Raikkonen med 2:02.671.

Kimi Raikkonen lader til at få et problem, da han kører i pit og Ferrari trækker raceren ind i garagen. Samtidig tørrer banen drastisk op, og kørerne forbedrer deres tider på skift.

I de døende sekunder sætter Vettel først en hurtigste tid, hvorefter Ocon sætter hurtigste tid af alle i sektor 1, samtidig med at Hamilton kører stærkt.

Hamilton forbedrer og sætter hurtigste tid, og Vettel kan ikke hamle op med den. Ocon forbedrer sin tid drastisk, og det samme gør teamkammerat Perez, så Force India racerne starter P3 og P4 i morgendagens ræs. Grosjean indtager 5. pladsen med Raikkonen, Verstappen og Ricciardo efter, mens Kevin Magnussen sætter den sidste timede tid i Q3.