Den spanske veteran Fernando Alonso har oplevet lidt af hvert gennem sine år i Formel 1, og han mener selv, at 2016 sæsonen er rangere blandt hans allerbedste. Han sætter den endda højere end 2005 og 2006, hvor han blev verdensmester med Renault.

I et interview med ’Autosport’ rangerer han 2012 som sin bedste sæson, og dette var da også året, hvor Alonso var snublende tæt på at bryde Sebastian Vettel og Red Bulls stime af mesterskaber. ”2012 var nok min bedste sæson,” siger han således. ”Herefter kunne det være 2014 som min næstbedste, og så tager denne (2016, red.) nok det sidste trin på podiet.”

Fernando Alonso Copyright McLaren Media
Fernando Alonso
Copyright McLaren Media

Alonso mener selv, at hans solide præstationer primært skyldes den selvtillid og tro på tingene, som han har kørt med i år. ”Jeg har følt mig meget fortrolig med bilen under alle forhold. Jeg har det godt, og i Brasilien følte jeg mig endda konkurrencedygtig med dæk, der havde kørt 14 omgange, og det giver mig den selvtillid, som gør mig i stand til at køre bilen helt til grænsen.”

Spanieren er især godt tilpas med, at det i denne sæson er lykkedes ham konsekvent at være hurtigere end teamkollegaen Jenson Button, som han i øvrigt kalder en ”fantastisk kører”.

”Sidste år oplevede jeg på egen krop, at Jenson er en fantastisk kører. I år var jeg ofte i stand til at være foran ham, og fra en kørers synspunkt opfatter jeg det som en meget høj standard.”

Fernando Alonso Copyright Honda Racing F1
Fernando Alonso
Copyright Honda Racing F1

Sidst i interviewet fortæller Fernando Alonso om den positive energi og fornemmelse, som hersker hos McLaren i denne sæson. Sammenlignet med sidste år ser alting meget lysere ud, fortæller han. ”Da vi var i Abu Dhabi for 12 måneder siden, var vi skuffede, og der foregik en masse negative ting i hovederne på os. I år ser alting meget mere optimistisk ud. Vi ved godt, at der stadig er lang vej til at blive mestre igen, men sammenlignet med sidste år er vi alle meget gladere.”